Liefde voor koken

Lomo Saltado

Riny en Chris
Recept van
50
Prep: 20 | Kook 10 | Porties 4

Ingrediënten:

  • ½ kg biefstuk
  • 2 middelgrote uien
  • 2 middelgrote tomaten
  • 2 á 3 rode paprika
  • 3 el witte wijnazijn
  • 2 el donkere soja saus
  • 4 el rode wijn
  • 3 teentjes knoflook
  • peterselie (naar smaak)
  • runderbouillon (naar behoefte, ca. 150 ml)
  • plantaardige (olijf)olie
  • 1 el oregano
  • geel pepertje (of rood) naar smaak in kleine reepjes
  • zout en peper naar smaak

voor frites: aardappelen hoeveelheid naar wens
rijst: hoeveelheid naar wens

Stappen:

  1. Snij het vlees in reepjes van 1 x 0,5 x 4 cm (maat van je pink).
  2. Bestrooi het vlees met zout, peper, gesneden knoflook en een el olie.
  3. Snij de uien en de tomaten door de helft en dan elke helft in 4 – 5 stukken.
  4. Snij de paprika’s in grove stukken, vergelijkbaar met de ui/tomaat.
  5. Schil de aardappelen en snij in dikke frites, bak de frites zoals je gewend bent, hou warm.
  6. Kook de rijst.
  7. Verwarm de plantaardige olie in een diepe pan (wok), bak het vlees ca. 1 minuut aan beide kanten, het moet bruin worden. Haal uit de pan, ook al is het vlees nog rood van binnen.
  8. Bak de uien in de hete pan, voeg na ca. 1 minuut een beetje sap van het vlees of runderbouillon toe en roer door. De stoom zal de uienschillen losmaken, voeg de peperreepjes toe.
  9. Als de uien lichtbruin worden (ca. 3 min.) voeg de paprikastukjes toe, bak ca. 2 min mee.
  10. Voeg de tomaten toe en kook ca. 2 min. Tot dat tomatenschil los gaat laten, vergeet niet af en toe te roeren.
  11. Doe het vlees bij het groentemengsel, voeg de (wijn)azijn, de rode wijn en de sojasaus toe en zoveel bouillon dat je voldoende saus hebt, als de saus kookt doe je het vuur uit. Proef en maak verder op smaak.
  12. Voeg peterselie en oregano toe.

 

Geef een reactie