Liefde voor koken

Aardappel/ Knoflook/Avocado soep

Riny en Chris
Recept van
60
| Porties 4

Ingredi├źnten:

  • 6 grote aardappels kruimig
  • Hollandse garnaaltjes 100 gram
  • 1 bol knoflook
  • Avocado-olie
  • 1/4l melk
  • 1 dl room
  • Water
  • Zout
  • 1 Bosje basilicum
  • Paar takjes kervel
  • Bieslook bloemetjes

Stappen:

  1. Schil de aardappelen en zet onder water in een pan met zout en twee tenen knoflook.
  2. Gaar op middelmatig vuur en blender glad tot een soep zodra de aardappels gaar zijn.
  3. Voeg de room toe en haal door een bolzeef.
  4. Breng daarna op smaak met zout.
  5. Blancheer de resterende tenen van de bol knoflook drie maal in de melk.
  6. Zet ze vervolgens onder in geklaarde boter van 60 graden en laat zacht konfijten op 60 graden gedurende een uurtje.
  7. Snijd de knoflookteentjes in plakjes zet weg.
  8. Schenk de soep (vychisoise) in een diep bord en leg er de garnaaltjes in/op.
  9. Garneer met de kruiden en de plakjes gekonfijte knoflook.
  10. Druppel iets avocadolie als laatste over de borden en serveer.
Categorie

Geef een reactie