Liefde voor koken

Causa

Riny en Chris
Recept van
60
Prep: 30 | | Porties 4

Ingrediënten:

  • 700 gram aardappelen waarvan 1/3 kruimig en 2/3 vastkokend
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 3 kleine limoenen
  • 3 eetlepels aji amarillo, (oranje gele chilipasta uit Peru)
  • 1oo gram Hollandse garnalen
  • 125 gram rivierkreeftjes
  • 1 Avocado
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Zeewier voor de opmaak

Voor de saus

  • Halve kleine ui
  • Witte wijn azijn
  • Aji amarillo
  • Limoensap
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Stappen:

  1. Kook de aardappels in weinig water gaar.
  2. maak er een fijne puree van.
  3. Pers de limoensap en voeg bij de puree.
  4. Voeg de olijfolie en de Aji Amarillo toe.
  5. Maak op smaak met zout en peper.
  6. Snij de avocado in schijfjes van ongeveer 3 millimeter.
  7. Gebruik een metalen ring en plaats deze op het bord.
  8. Bouw op door een laagje aardappelpuree van ongeveer 1 cm dan een laagje avocado, een laagje garnalen, weer een laagje aardappelpuree, een laagje garnalen en dek af met een laagje aardappelpuree.
  9. Doe hetzelfde met de rivierkreeftjes.

Voor de Saus;

  1. Snij één halve ui klein
  2. Voeg hierbij één tot twee eetlepels Aji Amarillo, één eetlepel limoensap, drie eetlepels olijfolie, drie eetlepels witte wijnazijn en zout en peper naar smaak.
  3. Pureer met de staafmixer tot een samenhangende saus.
  4. Voeg de saus in een spuitzak en gebruik deze bij de opmaak door enkele toefjes op het bord te spuiten.
Categorie

Geef een reactie