Liefde voor koken

Ceviche

Riny en Chris
Recept van
20
Prep: 10 | | Porties 1

Ingredi├źnten:

  • 100 gram verse vis per persoon (verse witvis, wilde zalm, tonijn)
  • 10 kleine limoenen voor ongeveer 120 ml sap
  • Klein beetje zout
  • Een rode peper
  • Een ui
  • Halve teen knoflook gehakt
  • 2 eetlepels gecondenseerde melk
  • 6 eetlepels visbouillon
  • Zeewier, bijvoorbeeld Wakama
  • Peper
  • Vers gehakte peterselie

Stappen:

  1. Pers de limoenen uit en eventueel zeeven om de pitjes te verwijderen.
  2. Snij de rode peper en de knoflook fijn.
  3. Snij de ui julienne in halve cirkels.
  4. Verwijder de huid en graten van de visfile.
  5. Snij de vis in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter.
  6. Doe de vis in een kom en meng met zout, peper en limoensap. Roer en wacht een minuut.
  7. Voeg 6 eetlepels visbouillon, de rode peper en knoflook toe.
  8. Voeg de gecondenseerde melk toe. Maak op smaak met peper.
  9. Voeg de ui en de peterselie toe en roer het geheel voorzichtig door.
  10. Serveer met zeewier.
Categorie

Geef een reactie