Liefde voor koken

Pecan Rum Rozijn ijs

Riny en Chris
Recept van
8 uur
Prep: 60 | Kook 20 | Porties 6

Ingredi├źnten:

  • 35 gram lichte rozijnen
  • 35 gram donkere rozijnen
  • 100 ml rum
  • een strip sinaasappelschil (met dunschiller)
  • 350 ml slagroom
  • 150 ml volle melk
  • 1 vanille boon
  • 130 gram suiker
  • 4 grote eierdooiers
  • een snuf zout
  • 40 gram pecannoten

Stappen:

  1. Verwarm de oven op 170 graden.
  2. Plaats de pecannoten op bakpapier en rooster ze 10 minuten. Hak ze in grove stukken en zet apart.
  3. Breng de twee soorten rozijnen samen met de rum en de sinaasappelschil in een pannetje aan de kook, en zet apart.
  4. Breng de melk en de slagroom met de vanilleboon en de helft van de suiker zachtjes aan de kook.
  5. Doe de eierdooiers samen met de andere helft van de suiker en een snuf zout in een mengkom en mix dit tot een gladde en witte massa, (5 min).
  6. Meng op lage snelheid een kop van de warme melkmassa bij de eierdooiers.
  7. Voeg nu alles in de pan met de melkmassa en laat dit zachtjes koken. Let op dat je ongeveer 5 minuten constant blijft roeren met een houten lepel en zorg dat de temperatuur niet boven de 82 graden komt omdat anders de eieren gaan koken.
  8. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel in de koelkast enkele uren tot een nacht afkoelen.
  9. Zeef de rozijnen en vang het vocht op. Gebruik hiervan 3 lepels om bij het ijsmengsel te doen.
  10. Verwijder de sinaasappelschil .
  11. Volg de instructies op de ijsmachine om ijs te draaien.
  12. Voeg helemaal op het einde de rozijnen en de grofgehakte pecannoten toe.
  13. Serveer met een kletskop, blaadje munt en slagroom.
Categorie

Geef een reactie