Liefde voor koken

Tarbot/ Lardo/ Iberico/Witlof

Riny en Chris
Recept van
| Porties 4

Ingrediënten:

  • 4 tarbotfilets (of andere mooie platvis) van ongeveer 130 gram
    8 stronkjes witlof.
  • 300 gram Lardo di Colonnatta (voor terrine)
  • Ibericoham aan stuk of dikke plakken (voor terrine)
  • Oude Balsamicoazijn
  • Kerrievinaigrette
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 steranijs
  • sap van 1 citroen
  • 1 el kerriepoeder
  • 3 dl olijfolie

Stappen:

Tarbot

  1. Snijd het spek en de ham in plakken van ½ cm.
  2. Stapel op in een terrinevorm en zet onder druk weg voor enkele uren
    Dus begin hiermee!
  3. Hak voor de vinaigrette de knoflook en de sjalot, fruit met de steranijs
    kort en mijoteer de kerriepoeder.
  4. Blus van het vuur af de pan met citroensap, mix met de olijfolie en
    passeer door een fijne zeef.
  5. Maak de witlof schoon, snijd fijn en stoof kort aan.
  6. Verwijder het vel van de tarbot, Kruid de tarbot en bak kort aan op 1
    kant tot juiste cuisson.
  7. Snijd dunne plakken van de terrine en bedek de tarbot.
  8. Deze mag nu in de oven van 180 graden 1 minuut.
  9. Dresseer je warme borden met de gestoofde witlof.
  10. Zet de tarbot op de witlof en maak af met de vinaigrette en de balsamico.

Geef een reactie