Liefde voor koken

Zalm oriëntaal

Riny en Chris
Recept van
| Porties 4

Ingrediënten:

  • 1/2  zijde zalm (alleen het ‘dikke’ stuk gebruiken, in dikke vierkantjes snijden)
  • 50 ml soja
  • 50 gram suiker
  • ½ liter water
  • 1 laoswortel
  • 1 gemberwortel
  • citroengras

Voor de rijstkrokant:

  • Rijstvellen
  • Furikakemix
  • Frituurolie

Voor de glasnoedels:

  • 100 gram glasnoedels
  • 2 el soja
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 lenteui
  • 1 tl zwart sesamzaad
  • 1 tl wit sesamzaad

Overig:

  • eventueel: Tapioca korrels
  • soja
  • Daikoncress
  • Kewpie (Japanse mayonaise)

Stappen:

Voor de zalm:

  1. Meng suiker en soja en los op in het water in een pan op hoog vuur
  2. Zodra suiker en soja opgelost vermeng met de gember, laos en citroengras en blender glad.
  3. Laat afkoelen tot minstens lauwwarm
  4. Leg de zalm in dit mengsel (aan beide zijden aanbrengen)
  5. Doe de zalm in een vacuümzak en vul af met dit mengsel en vacuummeer
  6. Leg weg tot opmaak van de borden maar minimaal 1,5 uur

Voor de noedels:

  1. Kook de noedels gaar (in de genoemde ingrediënten)
  2. Snijd de lente ui flinterdun en schuin weg
  3. Vermeng alle ingrediënten en breng op smaak

voor de rijstkrokant:

  1. Frituur de vellen op 180 graden kort tot knapperig.
  2. Bestrooi met de furikakemix.

Tapiocakorrels:

  1. Opzetten met soja en koken totdat de korrel glazig zijn en de kleur van de soja hebben.

Uitserveren:

  1. glasnoedels
  2. zalm er omheen draperen
  3. evt tapiocakorrels in het midden
  4. 2 drupjes mayonaise aan de zijkant
  5. rijstvellen ertussen steken
  6. sesamzaad en cress eroverheen strooien

Geef een reactie