Liefde voor koken

Zabaglione

Recept van
30
| Porties 4

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers
  • 100 ml vin santo (of Marsala)
  • 100 mg fijne suiker
  • snufje zout
  • citroensap (als de wijn te zoet is)
  • rode vruchten

Gereedschap

  • mixer of klopper in combinatie met goede armspieren.

Stappen:

    1. Breng in een grote pan, waarop een ronde kom (van koper/staal) past, water bijna aan de kook (niet laten koken!)
    2. Meng in de ronde kom de eidooiers met suiker (klopt meteen door, anders ‘verbrandt’ de suiker de eidooiers)
    3. Voeg de vin santo toe, het zout en eventueel het citroensap
    4. Plaats de kom boven het warme water in de pan. Au bain marie
    5. Vanaf nu komt het aan op blijven kloppen, kloppen, kloppen
      tot de zabaglione lobbig wordt.
    6. Van de warmte afhalen en blijf nog even door kloppen.
    7. Vul bakjes met vruchten en schenk de warme of afgekoelde zabaglione erover heen.
Categorie

Geef een reactie