Ingrediënten:
- 4 eidooiers
- 100 ml vin santo (of Marsala)
- 100 mg fijne suiker
- snufje zout
- citroensap (als de wijn te zoet is)
- rode vruchten
Gereedschap
- mixer of klopper in combinatie met goede armspieren.
Stappen:
-
- Breng in een grote pan, waarop een ronde kom (van koper/staal) past, water bijna aan de kook (niet laten koken!)
- Meng in de ronde kom de eidooiers met suiker (klopt meteen door, anders ‘verbrandt’ de suiker de eidooiers)
- Voeg de vin santo toe, het zout en eventueel het citroensap
- Plaats de kom boven het warme water in de pan. Au bain marie
- Vanaf nu komt het aan op blijven kloppen, kloppen, kloppen
tot de zabaglione lobbig wordt. - Van de warmte afhalen en blijf nog even door kloppen.
- Vul bakjes met vruchten en schenk de warme of afgekoelde zabaglione erover heen.
Categorie