Liefde voor koken

koude bitterbal van garnaal

Ingrediënten:

  • 500 gram hollandse garnalen
  • 1 tomaat
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 1/4 spaanse peper
  • bos koreander
  • olijfolie
  • ciderazijn
  • 100 gram panko
  • katsuobushi (japanse bonitoflakes)

Bereidingswijze:

  1. Mondeer de tomaat en snijd in brunoise.
  2. Frituur de panko in olie van 180 graden goudbruin.
  3. Hak de katsuobushi fijn en meng met de afgekoelde panko.
  4. Maak een soort guacamole van de avocado, limoen, Spaanse peper,
    koriander, olijfolie, azijn, suiker en peper en zout.
  5. Spatel de tomaatbrunoise en grijze garnalen door de guacamole en
    breng op smaak met zout en peper.
  6. Maak nu balletjes van ongeveer 25 gram en rol deze twee keer door
    de panko met katsuobushi.
Categorie

Geef een reactie