Ingrediënten:
Meringue
- 120 gr eiwit (van 4 eieren)
- 250 gr suiker
- 1 dessertlepel. vanille-essence
- 1 dessertlepel. witte wijnazijn
- 1 dessertlepel. maïzena
Room
- 400 ml slagroom
- 100 gr mascarpone
- 1 eetlepel. poedersuiker, + iets extra
- 1,5 eetlepel rozenwater
Vulling
- 150gr. frambozen
- 2 eetlepel. rozenblaadjes, gedroogd.
- 1 eetlepel pistachenoten, gepeld, grofgehakt.
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 160 gr.C.
- Bekleed de slede met bakpapier: laat dat er 1 cm bovenuit steken.
- Klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf.
- Giet – al mixend – de suiker er bij tot stevig glanzend schuim.
- Vouw met een lepel de essence, azijn en maïzena erdoor.
- Spreid dit mengsel in de slee uit; strijk glad met paletmes.
- Bak in 30 min. tot een er een korstje op zit maar het van binnen nog glad is. Laat afkoelen.
- Leg een nieuw stuk bakpapier op de aanrecht en kiep de meringue uit de vorm.
- Trek met rukjes voorzichtig het papier van de bovenkant af.
- Doe de room, mascarpone in een kom, waarin het rozenwater en de poedersuiker. Sla stijf met de mixer.
- Bewaar 2 eetlepels, smeer de rest over wat nu de bovenkant is van de meringue. Laat een smalle rand vrij.
- Strooi de frambozen en 3/4e van de blaadjes er over.
- Rol de meringue vanaf de lange kant voorzichtig op; doe dit met behulp van het bakpapier.
- Leg de rol op de serveerschaal.
- Maak van de rest van de room een slingerende streep op de rol.
- Zet minimaal 30 min. in de koelkast.
- Bestrooi met poedersuiker, rozenblaadjes en pistache nootjes.