Liefde voor koken

Meringue

Ingrediënten:

Meringue

  • 120 gr eiwit (van 4 eieren)
  • 250 gr suiker
  • 1 dessertlepel. vanille-essence
  • 1 dessertlepel. witte wijnazijn
  • 1 dessertlepel. maïzena

Room

  • 400 ml slagroom
  • 100 gr mascarpone
  • 1 eetlepel. poedersuiker, + iets extra
  • 1,5 eetlepel rozenwater

Vulling

  • 150gr. frambozen
  • 2 eetlepel. rozenblaadjes, gedroogd.
  • 1 eetlepel pistachenoten, gepeld, grofgehakt.

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 160 gr.C.
  2. Bekleed de slede met bakpapier: laat dat er 1 cm bovenuit steken.
  3. Klop de eiwitten met een mixer in een vetvrije kom stijf.
  4. Giet – al mixend – de suiker er bij tot stevig glanzend schuim.
  5. Vouw met een lepel de essence, azijn en maïzena erdoor.
  6. Spreid dit mengsel in de slee uit; strijk glad met paletmes.
  7. Bak in 30 min. tot een er een korstje op zit maar het van binnen nog glad is. Laat afkoelen.
  8. Leg een nieuw stuk bakpapier op de aanrecht en kiep de meringue uit de vorm.
  9. Trek met rukjes voorzichtig het papier van de bovenkant af.
  10. Doe de room, mascarpone in een kom, waarin het rozenwater en de poedersuiker. Sla stijf met de mixer.
  11. Bewaar 2 eetlepels, smeer de rest over wat nu de bovenkant is van de meringue. Laat een smalle rand vrij.
  12. Strooi de frambozen en 3/4e van de blaadjes er over.
  13. Rol de meringue vanaf de lange kant voorzichtig op; doe dit met behulp van het bakpapier.
  14. Leg de rol op de serveerschaal.
  15. Maak van de rest van de room een slingerende streep op de rol.
  16. Zet minimaal 30 min. in de koelkast.
  17. Bestrooi met poedersuiker, rozenblaadjes en pistache nootjes.

Geef een reactie