Ingrediënten:
- 6 grote aardappels kruimig
- Hollandse garnaaltjes 100 gram
- 1 bol knoflook
- Avocado-olie
- 1/4l melk
- 1 dl room
- Water
- Zout
- 1 Bosje basilicum
- Paar takjes kervel
- Bieslook bloemetjes
Stappen:
- Schil de aardappelen en zet onder water in een pan met zout en twee tenen knoflook.
- Gaar op middelmatig vuur en blender glad tot een soep zodra de aardappels gaar zijn.
- Voeg de room toe en haal door een bolzeef.
- Breng daarna op smaak met zout.
- Blancheer de resterende tenen van de bol knoflook drie maal in de melk.
- Zet ze vervolgens onder in geklaarde boter van 60 graden en laat zacht konfijten op 60 graden gedurende een uurtje.
- Snijd de knoflookteentjes in plakjes zet weg.
- Schenk de soep (vychisoise) in een diep bord en leg er de garnaaltjes in/op.
- Garneer met de kruiden en de plakjes gekonfijte knoflook.
- Druppel iets avocadolie als laatste over de borden en serveer.
Categorie