Liefde voor koken

Aardappelsalade

Ingrediënten

• 3 Middelgrote Iets Kruimige Aardappelen
• 2 Middelgrote Zoete Aardappelen
• 1 Rode Ui
• 3 eetlepels Griekse Yoghurt
• 1,5 eetlepel Mayonaise
• 3 Augurken
• 2 eetlepels Citroensap
• Versgemalen Zwarte Peper
• 1 Bosje Bladpeterselie

Stappen:

  1. Schil de aardappelen en zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5 cm.
  2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de aardappel blokjes toe.
  3. Kook ze een minuut of 5 en check of de aardappelen gaar zijn.
  4. Giet de aardappelen vervolgens af en zet ze aan de kant om af te koelen.
  5. Pak nu een grote kom. Snipper de rode ui en voeg deze toe.
  6. Snijd de augurken in kleine blokjes en voeg ook toe.
  7. Doe de Griekse yoghurt en de mayonaise in de kom, gevolgd door het citroensap.
  8. Voeg de aardappel blokjes toe wanneer ze nog lauw warm zijn.
  9. Hak vervolgens de peterselie fijn en voeg ook toe.
  10. Breng de aardappelsalade ten slotte op smaak met versgemalen zwarte peper.
Categorie

Geef een reactie