Liefde voor koken

Ananas- kokos cake

Ingrediënten:

• 1 rijpe ananas
• Een bakblik rond 30 cm en 3 cm hoog
kokosijs

 

Voor het beslag
• 1 limoen
• 200 gram basismix (gelijke delen rijstmeel, tapiocameel en kikkererwtenmeel)
• 150 gram kokosrasp
• 1 el husk
• 3/4 tl bakpoeder
• 1/4 tl zout
• 125 gram boter op kamertemperatuur
• 225 gram rietsuiker
• 2 grote of 3 kleine eieren
• 300 ml kokosmelk
• 30 ml bruine rum (dr.oetker)

Voor de karamel
• 100 gram rietsuiker
• 75 gram kokosmelk
• 30 gram boter

Stappen:

      1. Schil de ananas, haal de kern eruit en snij er mooie niet te dikke plakken van.
      2. Gril de ananas 5 minuten in een pan of op de BBQ
      3. Rasp voor het beslag, de limoenschil fijn en pers het sap uit.
      4. Meng de basismix,kokosrasp,husk,bakpoeder en zout in een mengkom door elkaar.
      5. Doe de limoenrasp met de boter en de suiker in een tweede mengkom en klop luchtig.
      6. klop de eieren er, een voor een doorheen. Wacht steeds tot ze volledig zijn opgenomen.
      7. Blijf kloppen en voeg de kokosroom,rum en het limoensap toe.
      8. Spatel tenslotte de gemengde droge ingrediënten erdoor en doe het beslag in een spuitzak.
      9. Vet een ondiep bakblik van ongeveer 28 cm met antiaanbaklaag in.
      10. Smelt, voor de karamel, de suiker in een pan op laag vuur op het fornuis en wacht tot deze lichtbruin kleurt.
      11. Voeg de kokosmelk toe en roer totdat dit goed met de gekaramelliseerde suiker is vermengd.
      12. Neem de pan van het vuur en roer de boter er doorheen.
      13. Verdeel de karamel over de bodem van het bakblik.
      14. leg hier de ananasringen op en verdeel het beslag hier gelijkmatig overheen.
      15. Bak in 20- 25 min. gaar in de oven op 200 graden of op de Green Egg
      16. Stort na het bakken de taart omgekeerd op een bord en serveer direct met een bolletje kokosijs.

 

Geef een reactie