Ingrediënten:
• 1 rijpe ananas
• Een bakblik rond 30 cm en 3 cm hoog
• kokosijs
Voor het beslag
• 1 limoen
• 200 gram basismix (gelijke delen rijstmeel, tapiocameel en kikkererwtenmeel)
• 150 gram kokosrasp
• 1 el husk
• 3/4 tl bakpoeder
• 1/4 tl zout
• 125 gram boter op kamertemperatuur
• 225 gram rietsuiker
• 2 grote of 3 kleine eieren
• 300 ml kokosmelk
• 30 ml bruine rum (dr.oetker)
Voor de karamel
• 100 gram rietsuiker
• 75 gram kokosmelk
• 30 gram boter
Stappen:
- Schil de ananas, haal de kern eruit en snij er mooie niet te dikke plakken van.
- Gril de ananas 5 minuten in een pan of op de BBQ
- Rasp voor het beslag, de limoenschil fijn en pers het sap uit.
- Meng de basismix,kokosrasp,husk,bakpoeder en zout in een mengkom door elkaar.
- Doe de limoenrasp met de boter en de suiker in een tweede mengkom en klop luchtig.
- klop de eieren er, een voor een doorheen. Wacht steeds tot ze volledig zijn opgenomen.
- Blijf kloppen en voeg de kokosroom,rum en het limoensap toe.
- Spatel tenslotte de gemengde droge ingrediënten erdoor en doe het beslag in een spuitzak.
- Vet een ondiep bakblik van ongeveer 28 cm met antiaanbaklaag in.
- Smelt, voor de karamel, de suiker in een pan op laag vuur op het fornuis en wacht tot deze lichtbruin kleurt.
- Voeg de kokosmelk toe en roer totdat dit goed met de gekaramelliseerde suiker is vermengd.
- Neem de pan van het vuur en roer de boter er doorheen.
- Verdeel de karamel over de bodem van het bakblik.
- leg hier de ananasringen op en verdeel het beslag hier gelijkmatig overheen.
- Bak in 20- 25 min. gaar in de oven op 200 graden of op de Green Egg
- Stort na het bakken de taart omgekeerd op een bord en serveer direct met een bolletje kokosijs.
Categorie