Ingrediënten
1 Stuk(s) 2 cm gemberwortel
1 Stuk(s) Appel ( elstar )
1 Eetlepel(s) Creme fraiche
1 Stuk(s) Ei
8 Plak(ken) Gerookte heilbot
2 Stuk(s) Radijsjes
1 Stuk(s) Sap van een halve citroen
Stappen
- Leg het ei in een steelpan, giet heet water uit de kraan op, breng aan de kook en kook het ei in 7 minuten op half vermogen gaar, spoel koud en pel het. Snij het in blokjes.
- Schil en snij de appel in blokjes. Snij ook de radijs in blokjes. Schil de gember en snij ook in zeer kleine blokjes, wrijf de gember fijn in de vijzel. Meng in een schaaltje de appelblokjes met de gember, eiblokjes, citroensap, radijs en creme fraiche.
- Leg vier stroken van de heilbot op de snijplank, leg er overdwars nog vier bovenop. Schep in het midden van ieder kruis en toefje van de appelsalade en vouw dicht tot een bonbon.
- Leg ze op een klein bordje en garneer met cress en radijs.
Categorie