Liefde voor koken

Bowl met biefstuk en snelle kimchi

Recept van
60
Prep: 30 | Kook 30 | Porties 4

Ingredienten

  • 1/2 Chinese kool
  • 2 wortels
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 2 eetlepels zoetzure woksaus
  • 120 gram basmatirijst
  • 2 eetlepels olie
  • 2 kogelbiefstukken à 200 gram
  • 4 eieren
  • 200 gram edamame bonen
  • 2 avocado’s
  • limoensap
  • rode peper en bieslook om te garneren

stappen

  1. Maak de kool schoon en snijd hem in dunne reepjes.
  2. Schrap de wortels, was ze en rasp ze grof.
  3. Was 1 lente-ui en snijd hem in ringen.
  4. Kneed de groenten, de azijn, de vissaus, de zoetzure saus en een snufje zout door elkaar. Laat ca. 30 minuten trekken.
  5. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verhit de olie in een pan. Bak er het vlees ca. 3 minuten per zijde op hoog vuur rosé in. Bestrooi met zout en peper. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat rusten.
  7. Kook de eieren in ca. 7 minuten halfzacht.
  8. Was 1 lente-ui en snijd hem in ringen
  9. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil, snijd het vruchtvlees in partjes en bedruppel het met het limoensap.
  10. Pel de eieren en halveer ze.
  11. Snij het vlees in dunne plakjes.
  12. Serveer alles met wat fijngehakte rode peper en bieslook.

Geef een reactie