Ingredienten
- 1/2 Chinese kool
- 2 wortels
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels zoetzure woksaus
- 120 gram basmatirijst
- 2 eetlepels olie
- 2 kogelbiefstukken à 200 gram
- 4 eieren
- 200 gram edamame bonen
- 2 avocado’s
- limoensap
- rode peper en bieslook om te garneren
stappen
- Maak de kool schoon en snijd hem in dunne reepjes.
- Schrap de wortels, was ze en rasp ze grof.
- Was 1 lente-ui en snijd hem in ringen.
- Kneed de groenten, de azijn, de vissaus, de zoetzure saus en een snufje zout door elkaar. Laat ca. 30 minuten trekken.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit de olie in een pan. Bak er het vlees ca. 3 minuten per zijde op hoog vuur rosé in. Bestrooi met zout en peper. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat rusten.
- Kook de eieren in ca. 7 minuten halfzacht.
- Was 1 lente-ui en snijd hem in ringen
- Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil, snijd het vruchtvlees in partjes en bedruppel het met het limoensap.
- Pel de eieren en halveer ze.
- Snij het vlees in dunne plakjes.
- Serveer alles met wat fijngehakte rode peper en bieslook.
Categorie