Liefde voor koken

Broodje Haring

Avatar foto
Recept van
| Porties 20

Ingrediënten

5 dl uienbouillon*
75 gram poedersuiker
22 gram eiwitpoeder
4 gram xantana
10 haringen
1 el crème fraîche
1 granny smith appel
* Voor de uienbouillon:
2 uien
1/2 liter water
1 laurierblaadje
1 takje tijm

Stappen:

    1. Snijd de ui in ringen en fruit deze in 1 el olie of boter tot zacht en glanzend.
    2. Voeg water toe en smaakstoffen en laat trekken met deksel op de pan tegen de kook aan
      gedurende 45 minuten.
    3. Breng verder op smaak met groentenbouillonpasta.
    4. Voeg de uienbouillon met de poedersuiker, xantana en eiwitpoeder samen en draai dit op in de
      keukenmachine.
    5. Stort op een plaat met bakpapier en laat drogen op 70 graden in de oven gedurende anderhalf
      uur.
    6. Wanneer droog steek je het “broodje” uit in gewenste vorm.
    7. Snijd de haring in fijne brunoise samen met de appel. Meng dit met de creme fraiche en breng op
      smaak met citroensap, zout en peper.
    8. Beleg nu de broodjes met de haring/appelsalade en serveer als mini-sandwich.
Categorie

Geef een reactie