Ingrediënten
5 dl uienbouillon*
75 gram poedersuiker
22 gram eiwitpoeder
4 gram xantana
10 haringen
1 el crème fraîche
1 granny smith appel
* Voor de uienbouillon:
2 uien
1/2 liter water
1 laurierblaadje
1 takje tijm
Stappen:
- Snijd de ui in ringen en fruit deze in 1 el olie of boter tot zacht en glanzend.
- Voeg water toe en smaakstoffen en laat trekken met deksel op de pan tegen de kook aan
gedurende 45 minuten. - Breng verder op smaak met groentenbouillonpasta.
- Voeg de uienbouillon met de poedersuiker, xantana en eiwitpoeder samen en draai dit op in de
keukenmachine. - Stort op een plaat met bakpapier en laat drogen op 70 graden in de oven gedurende anderhalf
uur. - Wanneer droog steek je het “broodje” uit in gewenste vorm.
- Snijd de haring in fijne brunoise samen met de appel. Meng dit met de creme fraiche en breng op
smaak met citroensap, zout en peper. - Beleg nu de broodjes met de haring/appelsalade en serveer als mini-sandwich.
Categorie