Liefde voor koken

Bulgur met koningskrab, kokkels en schuimige mosselsaus

Ingrediënten:

• 625 Gram Bleekselderij
• 188 Gram Bulgur
• 150 Gram Gezouten boter
• 500 Milliliter Kippenbouillon
• 1 Teen Knoflook
• 25 Stuk(s) Kokkels
• 250 Milliliter Kreeftensaus
• 1 Limoen
• 625 Gram Mosselen
• 5 stuk(s) Poot ringkrab
• 4 Eetlepel(s) Room
• 5 Stuk(s) Sjalot
• 25 Stuk(s) Spinazie
• 1 stuks Rode wijn vinaigrette

Stappen:

    1. Mosseljus:
    2. Kook de mosselen zoals het hoort en zorg voor 2 dl kookvocht en breng op smaak met peper en zout.
    3. Doe de bulgur met een scheutje olie met de sjalot en de knoflook, laat fruiten, Voeg de kaneelstok en de bouillon toe.
    4. Laat koken tot de bulgur gaar is en de bouillon is verdampt.
    5. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Verwijder de kaneelstok.
    7. Zet apart.
    8. De poten van de krab openknippen en peuter al het vlees eruit.
    9. Verwijder de baleinen.
    10. Snijd het vlees in stukken.
    11. De kreeftenjus zachtjes inkoken tot 1/3 over is.
    12. 1 el opgeklopte room en 20 gram boter toevoegen.
    13. Nog even inkoken en mixen tot schuimig.
    14. De saus bij de krab roeren.
    15. Zet apart.
    16. 2 sjalotten stoven, mosseljus toevoegen, aan de kook brengen, 2 el room en 60 gram boter toevoegen en alles schuimig mixen met een paar druppels limoensap.
    17. De gewassen en zorgvuldig gespoelde kokkels bakken met 4 el olijfolie.
    18. Het deksel op de pan en laten bakken een halve minuut.
    19. De bleekselderij met 20 gram boter toevoegen.
    20. Alles mengen en kruiden met peper uit de molen.
    21. De spinazieblaadjes door de rode wijn vinaigrette roeren.
    22. Zet apart.

 

Afwerking:

    1. De bulgur in vorm steken daarop de warme krabsalade en daarop en omheen de kokkels en geblancheerde bleekselderij leggen.
    2. Schep de schuimige mosselsaus over en naast het gerecht.
    3. Garneer met de spinaziesalade.

 

Geef een reactie