Liefde voor koken

Calamares Sous vide

Recept van
3
Prep: 15 | Kook 2.30

Calamares is erg lekker maar lastig om precies goed gegaard te krijgen. Sous vide garen is hier de oplossing voor.

Ingrediënten:

• Aantal calamares ringen naar wens. Als voorgerecht adviseer ik maximaal 8 stuks per persoon.
• Bloem, om in te wrijven voor het afbakken.
• Geklopt ei, om in te smeren voor het afbakken.
• Panka, om in te wrijven voor het afbakken.
• Olie om af te bakken.

Stappen:

  1. Voeg de gewenste hoeveelheid ringen in een vacumeerzak en vacumeer.
  2. Stel de sous vide in op 59 graden.
  3. Stop de zak in de waterbak, als deze op temperatuur is en stel de tijd in op 2,5 uur.
  4. Haal de ringen uit het waterbad en haal ze vervolgens door de bloem, geklopt ei en panka.
  5. Bak kort af in de olie op 180 graden.

Geef een reactie