Ingrediënten
- Canadese Kreeften
- 3 Venkelknollen
- 600 gram Spinazie
- 3 Sjalotten
- 3 teentjes Knoflook
- Kreeftenschuim
Stappen
-
Kreeften
- Neem een grote pan met kokend water en daarin een lepel zout.
Dompel kreeften met kop naar beneden volledig onder water. - Plaats deksel op de pan en kook 5 minuten.
- Haal kreeften uit de pan en dompel in ijswater ca. 10 minuten.
Laat kreeften in vergiet uitlekken. - Verwijder de scharen en kraak deze om het vlees eruit te halen (eventueel met dunschiller),
verwijder het staartdeel en breek dit en haal ook hier het vlees uit.
Verwijder eiwitten door vlees onder koud water schoon te spoelen. - Dep het vlees droog, portioneer naar wens en leg in ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie en peper en zout. - Spoel de venkel af met koud water, snij de stelen en de onderkant eraf, eventuele bruine plekken
met een dunschiller wegsnijden. - Snij de knollen in lengterichting door, verwijder de harde stronk en leg de halve knollen plat op
een snijplank en snij in plakken van 0,5 cm. - Kook de venkel 10 min. in een pan met ruim kokend water, giet af en laat afkoelen onder koud
water en dep droog. Rooster de venkel in een met olijfolie ingevette pan. Eventueel de venkel
met de brander nog een extra kleurtje geven. - Leg in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie eventueel zout naar behoefte.
- Was de spinazie in koud water en laat uitlekken in vergiet. Snipper de sjalotten fijn en hak de
knoflook tenen fijn. Fruit de sjalotten en knoflook en voeg de gedroogde spinazie toe in een wok
of koekenpan.(doe dit kort voor het opmaken) Bak de spinazie tot beetgaar. - Een bisque van kreeft maken. Deze in een fijne zeef laten passeren en opvangen in
pannetje. Hieraan room, cognac en wat tabasco toevoegen. Op smaak brengen met peper en
zout./li>
Venkel
Spinazie
Schuim van kreeft
Categorie