Liefde voor koken

Canette Barbarie op het karkas gebraden, rosé geserveerd

Avatar foto
Recept van
| Porties 6

Ingrediënten:

  • 1 Canette Barbarie
  • 3 el roomboter
  • 150 ml Gibier fond
  • Peper en zout
  • 500 gr rode ui
  • 3 el roomboter
  • 3 el Balsamico azijn
  • Peper en zout
  • 500 gr La Ratte aardappel
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 el roomboter
  • Gerookt zeezout

Stappen:

Tamme eend uitsnijden en bereiden

  1. Poten en vleugels van het karkas lossnijden
  2. Overtollig vet van poten en vleugels verwijderen
  3. Vetlaag op borst van karkas ruitvormig insnijden,(voorkom dat het vlees wordt geraakt)
  4. Poten en vleugels met vet in snelkookpan garen ca. 1 uur
  5. Karkas in koekenpan rondom aanbraden
  6. Op braadslee in oven (125 gr) garen tot een kerntemperatuur van 52o
  7. Eendenborst filets van karkas afsnijden
  8. Warmhouden in de oven
  9. Haal de poten en vleugels uit de snelkookpan en trek het gegaarde vlees uit elkaar
  10. Laat kookvet met gibier fond inkoken tot een jus
  11. Warmhouden

Compote van rode ui bereiden

  1. Rode ui schoonmaken en halveren
  2. Ui in dunne halve ringen snijden
  3. Roomboter smelten in pan en ui hierin smoren
  4. Balsamico azijn toevoegen
  5. Ui regelmatig omroeren in pan
  6. Naar behoefte peper en zout toevoegen

Aardappel bereiden

  1. Aardappel eventuele ogen uitsnijden
  2. Aardappel koken in grote pan met ruim zout water
  3. Voeg de knoflook en rozemarijn toe
  4. Kook het geheel ca. 20 min en giet af
  5. Aardappel in lengterichting halveren en in braadslee leggen
  6. Voeg de boter in kleine blokjes toe en zorg dat het de aardappel rondom raakt.
  7. Zorg dat aardappel op temperatuur blijft in de oven.
  8. Bestrooi op het eind met gerookt zeezout

Presentatie:

  1. Voorverwarmde borden
  2. Trancheer de eendenborst filet
  3. Leg iets kruislings 2 halve La Ratte aardappels op het bord
  4. Schep links van de ’aardappel kruising’ een volle lepel compote en een volle lepel confit
  5. Vervolgens rechts van de ‘aardappel kruising’ de rosé gebraden eendenborst filet plakken en schenk hier de jus in een ‘druppel’ over uit.

Geef een reactie