Liefde voor koken

Cappuccino van komkommerroom met coquilles

Recept van
| Porties 4

Ingrediënten

• 12 coquilles
• 1 komkommer
• 1 ½ dl room
• ½ dl visbouillon
• sap van 1 citroen
• 1 bosje basilicum
• 60 gram haringkuit
• 2 dl baslicumolie*
• peper en zout

Stappen

    1. *verwarm 2 dl mooie olijfolie sous vide of in een pan tot 45 graden met de basilicum samen en laat trekken gedurende 1 ½ uur.
    2. Breng daarna op smaak met citroensap, peper en zout.
    3. Besprenkel een bakplaat met de olie.
    4. Snijd de coquilles in plakjes en leg deze los van elkaar op de bakplaat.
    5. Zet weg tot serveren in de koelkast.
    6. Schil de komkommer. Trek van de helft met een canneleermes mooie linten (spaghetti) Breng op smaak met de basilicumolie.
    7. De tweede helft van de komkommer rasp je en je vangt het sap op.
    8. Kook de room en visfond even door en voeg het komkommersap toe.
    9. Verwarm een oven voor op 200 graden.
    10. Vlak voor serveren garen we de coquilles in de hete oven 2 minuten tot net aan gaar.
    11. Schik de coquilles in de diepe borden.
    12. Dresseer de komkommerspaghetti erop.
    13. Klop de komkommerroomsoep nu schuimig en verdeel de soep over de borden
    14. Garneer verder met haringkuit en serveer direct (eventueel met nog wat gefrituurde basilicumblaadjes)
Categorie

Geef een reactie