Ingrediënten
• 12 coquilles
• 1 komkommer
• 1 ½ dl room
• ½ dl visbouillon
• sap van 1 citroen
• 1 bosje basilicum
• 60 gram haringkuit
• 2 dl baslicumolie*
• peper en zout
Stappen
- *verwarm 2 dl mooie olijfolie sous vide of in een pan tot 45 graden met de basilicum samen en laat trekken gedurende 1 ½ uur.
- Breng daarna op smaak met citroensap, peper en zout.
- Besprenkel een bakplaat met de olie.
- Snijd de coquilles in plakjes en leg deze los van elkaar op de bakplaat.
- Zet weg tot serveren in de koelkast.
- Schil de komkommer. Trek van de helft met een canneleermes mooie linten (spaghetti) Breng op smaak met de basilicumolie.
- De tweede helft van de komkommer rasp je en je vangt het sap op.
- Kook de room en visfond even door en voeg het komkommersap toe.
- Verwarm een oven voor op 200 graden.
- Vlak voor serveren garen we de coquilles in de hete oven 2 minuten tot net aan gaar.
- Schik de coquilles in de diepe borden.
- Dresseer de komkommerspaghetti erop.
- Klop de komkommerroomsoep nu schuimig en verdeel de soep over de borden
- Garneer verder met haringkuit en serveer direct (eventueel met nog wat gefrituurde basilicumblaadjes)
Categorie