Ingrediënten:
- 700 gram aardappelen waarvan 1/3 kruimig en 2/3 vastkokend
- 7 eetlepels olijfolie
- 3 kleine limoenen
- 3 eetlepels aji amarillo, (oranje gele chilipasta uit Peru)
- 1oo gram Hollandse garnalen
- 125 gram rivierkreeftjes
- 1 Avocado
- 4 eetlepels mayonaise
- Zeewier voor de opmaak
Voor de saus
- Halve kleine ui
- Witte wijn azijn
- Aji amarillo
- Limoensap
- Olijfolie
- Zout en peper
Stappen:
- Kook de aardappels in weinig water gaar.
- maak er een fijne puree van.
- Pers de limoensap en voeg bij de puree.
- Voeg de olijfolie en de Aji Amarillo toe.
- Maak op smaak met zout en peper.
- Snij de avocado in schijfjes van ongeveer 3 millimeter.
- Gebruik een metalen ring en plaats deze op het bord.
- Bouw op door een laagje aardappelpuree van ongeveer 1 cm dan een laagje avocado, een laagje garnalen, weer een laagje aardappelpuree, een laagje garnalen en dek af met een laagje aardappelpuree.
- Doe hetzelfde met de rivierkreeftjes.
Voor de Saus;
- Snij één halve ui klein
- Voeg hierbij één tot twee eetlepels Aji Amarillo, één eetlepel limoensap, drie eetlepels olijfolie, drie eetlepels witte wijnazijn en zout en peper naar smaak.
- Pureer met de staafmixer tot een samenhangende saus.
- Voeg de saus in een spuitzak en gebruik deze bij de opmaak door enkele toefjes op het bord te spuiten.
Categorie