Ingrediënten:
- 100 gram verse vis per persoon (verse witvis, wilde zalm, tonijn)
- 10 kleine limoenen voor ongeveer 120 ml sap
- Klein beetje zout
- Een rode peper
- Een ui
- Halve teen knoflook gehakt
- 2 eetlepels gecondenseerde melk
- 6 eetlepels visbouillon
- Zeewier, bijvoorbeeld Wakama
- Peper
- Vers gehakte peterselie
Stappen:
- Pers de limoenen uit en eventueel zeeven om de pitjes te verwijderen.
- Snij de rode peper en de knoflook fijn.
- Snij de ui julienne in halve cirkels.
- Verwijder de huid en graten van de visfile.
- Snij de vis in blokjes van ongeveer anderhalve centimeter.
- Doe de vis in een kom en meng met zout, peper en limoensap. Roer en wacht een minuut.
- Voeg 6 eetlepels visbouillon, de rode peper en knoflook toe.
- Voeg de gecondenseerde melk toe. Maak op smaak met peper.
- Voeg de ui en de peterselie toe en roer het geheel voorzichtig door.
- Serveer met zeewier.
Categorie