Liefde voor koken

Champions gevuld met chorizo

Ingrediënten:

• 12 grote champignons
• 1 sjalotje
• 1 teen knoflook
• 2 el kippenbouillon
• 75 gram chorizoworst
• 1/2 el zonnebloemolie
• 50 manchego kaas

Stappen:

  1. Snijd de steeltjes van de champignons. Houd de hoeden apart en snijd de steeltjes fijn.
  2. Pel de sjalot en de knoflook en snijd fijn.
  3. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
  4. Verwarm de zonnebloemolie en fruit de knoflook en sjalot aan.
  5. Voeg nu de chorizoblokjes en de fijngesneden champignonsstelen toe en bak enkele minuten mee.
  6. Laat het mengsel afkoelen.
  7. Leg de champignonhoeden op de bolle kant in een bakje op de BBQ of oven en grill in ongeveer 8 minuten op 150-200 graden.
  8. Keer de champignons en gril nog ca 7 minuten.
  9. Snijd intussen de manchego kaas in kleine blokjes en schep deze door het afgekoelde chorizomengsel.
  10. Neem de gegrilde champignons uit de BBQ of oven laat ze afkoelen.
  11. Vul de champignons met het chorizomengsel en bewaar tot bereiding afgedekt in de koelkast.
  12. Leg de champignons op de bolle kant in de oven of BBQ en gril ca 8 minuten totdat de manchego kaas is gesmolten.
  13. Leg de champignons op een schaal en serveer direct.
Categorie

Geef een reactie