Ingrediënten:
• 12 grote champignons
• 1 sjalotje
• 1 teen knoflook
• 2 el kippenbouillon
• 75 gram chorizoworst
• 1/2 el zonnebloemolie
• 50 manchego kaas
Stappen:
- Snijd de steeltjes van de champignons. Houd de hoeden apart en snijd de steeltjes fijn.
- Pel de sjalot en de knoflook en snijd fijn.
- Snijd de chorizoworst in kleine blokjes.
- Verwarm de zonnebloemolie en fruit de knoflook en sjalot aan.
- Voeg nu de chorizoblokjes en de fijngesneden champignonsstelen toe en bak enkele minuten mee.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Leg de champignonhoeden op de bolle kant in een bakje op de BBQ of oven en grill in ongeveer 8 minuten op 150-200 graden.
- Keer de champignons en gril nog ca 7 minuten.
- Snijd intussen de manchego kaas in kleine blokjes en schep deze door het afgekoelde chorizomengsel.
- Neem de gegrilde champignons uit de BBQ of oven laat ze afkoelen.
- Vul de champignons met het chorizomengsel en bewaar tot bereiding afgedekt in de koelkast.
- Leg de champignons op de bolle kant in de oven of BBQ en gril ca 8 minuten totdat de manchego kaas is gesmolten.
- Leg de champignons op een schaal en serveer direct.
Categorie