Liefde voor koken

Chocolade Soufflé

Recept van
45
Prep: 35 | Kook 14 | Porties 4

Ingrediënten:

  • 34 gram boter
  • 98 gram suiker
  • 34 gram bloem
  • 7 gram zout
  • 188 gram volle melk
  • 135 gram donkere chocolade
  • 68 gram eidooier
  • 112 gram eiwit
  • poedersuiker
  • Stappen:

    1. Verwarm de oven op 190 graden.
    2. Beboter de ovenbakjes, en doe er een beetje suiker in draai deze zodat de suiker aan de rand van het bakje blijft plakken.
    3. Meng de boter, de bloem en het zout tot een vaste massa.
    4. Breng de melk en de suiker op een middelvuur tot koken zodat de suiker geheel oplost.
    5. Voeg de bloem/botermix aan de melk toe en meng dit tot een massa. laat vervolgens nog even doorkoken. Het moet er een beetje gummy-achtig uitzien.
    6. Voeg de chocolade toe zodat deze volledig is opgelost.
    7. Voeg de eidooier toe en meng dit weer goed door.
    8. Je hebt nu een basis voor de soufflé en kunt deze in een afgesloten box maximaal één week in de koelkast bewaren.
      Om de soufflé direct af te maken volg de volgende stappen.

    9. Mix het eigeel en de suiker tot er mooie massa ontstaat met witte pieken.
    10. Meng of vouw deze massa door de basis massa.
    11. Vul de bakjes. Houdt er rekening mee dat de massa in de oven ongeveer 1/3 zal toenemen.
    12. Bak de soufflé in ongeveer 14 minuten gaar.
    13. Serveer direct aangezien de soufflé door afkoelen zal inzakken.
    14. Tip. Als je in de bakjes een stukje chocolade stopt dan ben je verzekerd van een lopende soufflé.

    Categorie

    Geef een reactie