Ingrediënten:
Voor de citroengras bavarois
- 450 gram room
- 100 gram melk
- 100 gram eidooier
- 80 gram suiker
- 8 blaadjes gelatine geweld
- 3 stengels citroengras gekneusd
- rasp en sap van 1 citroen
Voor de gingerbread
- 225 gram boter
- 160 gram donkerbruine basterdsuiker
- 160 gram suikerstroop
- 1 ei
- 1 eidooier
- 500 gram bloem
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- 2 theelepels nootmuskaat
- snuf zout
Voor de laos schuimpjes
- 150 gram eiwit
- 250 gram suiker
- 50 gram poedersuiker
- 1 centimeter laos geraspt
- 100 gram water
Voor de limoensorbet ijs
- 350 gram water
- 150 gram suiker
- 50 gram glucose
- 40 gram stabilisator
- 2 dl limoensap
Stappen:
Citroen bavarois
-
- Breng de melk aan de kook en zet op laag vuur. Laat de citroengras hierin trekken tot de
melk naar citroen smaakt. - Sla de slagroom stijf tot Griekse yoghurtdikte.
- Klop de dooiers en de suiker zachtjes tot het wit word en dikker is.
- Zeef de melk en los de gewelde gelatine hierin op. Giet dit vervolgens op de dooiers en roer
alles goed door elkaar met een garde. Let erop dat de temperatuur niet hoger wordt dan 60
graden ivm de dooiers! - laat koud worden en wanneer het bijna begint te hangen spatelen we de koude room
erdoor. - Nu de vormpjes afvullen en in de koeling plaatsen tot opgesteven.
- Vries dit in. ( makkelijker loshalen)
- Wanneer hard uit de vormen drukken en op plaat verder laten ontdooien in de koelkast of
buiten de koelkast. (Afhankelijk van het eetmoment).
- Breng de melk aan de kook en zet op laag vuur. Laat de citroengras hierin trekken tot de
Laos schuimpjes
-
- Sla het eiwit op en bind met de poedersuiker in de keukenmachine.
- Kook het water met de laosrasp en laat een half uur trekken.
- Zeef en kook het laoswater nu met de suiker tot een siroop van 118 graden celsius.
- Klop nu de siroop druppelsgewijs bij de eiwitten terwijl de machine draait. Laat de machine
de massa koud kloppen. - Zet over in een spuitzak en spuit op in de gewenste vorm van opmaak.
(Let op: Hoe groter het schuimpje, hoe langer de droogtijd!)
Sorbet ijs
-
- Maak een siroop door het water en het sap van de limoen op te koken met de suiker en de
glucose. - Haal van het vuur wanneer suiker volledig is opgelost.
- Voeg de limoenrasp en de stabilisator toe.
- Turbineer in de ijsmachine tot een mooi glad ijs.
- Plaats in de vriezer tot gebruik.
- Maak een siroop door het water en het sap van de limoen op te koken met de suiker en de
Gingerbread
-
- Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn voordat je het deeg gaat maken.
- Meng de boter, suiker en stroop tot een romig mengsel. Als stroop kun je gewoon
pannenkoekenstroop gebruiken. Voeg de eieren toe en roer goed tot alles is opgenomen. - Meng de bloem, gember, kaneel, nootmuskaat en zout alvast door elkaar in een aparte
kom. Dit voeg je in delen toe aan het andere mengsel. - Dit deeg blijft door de stroop redelijk plakkerig. Verdeel het deeg in 2 delen, maak hier
plakken van en pak deze in met folie. Als plak koelt het deeg sneller af in de koelkast
waardoor je eerder verder kunt gaan. Laat het deeg minimaal vier uur rusten voordat je er
koekjes uit gaat steken. - Na vier uur verwarm je de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit op bloem, steek je
koekjes uit en bak deze koekjes in 16 minuten af.
Categorie