Liefde voor koken

Ananas / Mascarpone / Yoghurt / Oreos

Recept van
60
Prep: 45 | Kook 30 | Porties 6

Ingredi├źnten:

Voor de creme:

  • 750 gram mascarpone
  • 100 gram suiker
  • 150 gram slagroom
  • 12 gram bladgelatine

Voor de ananas:

  • 1/2 liter suikerwater, een deel water en een deel suiker mengen
  • 1 stuks ananas
  • 2 vanillestokjes
  • 2 steranijs

Voor de gel van ananas:

  • 3 dl liter kookvocht
  • 3 gram agar

Voor de sorbet:

  • 400 gram yoghurt
  • 40 gram suiker
  • 40 gram water
  • 40 gram glucose

Als je in plaats van oreos zelf crumble wilt maken:

  • 150 gram boter.
  • 150 gram bloem.
  • 150 gram suiker
  • 20 gram cacao.

Stappen:

  1. Verwarm voor de creme de mascarpone met de room en de suiker, los er de gelatine in op.
    en giet in de gewenste vormpjes. Vries kort aan en ontvorm.
  2. Breng voor de ananas het suikerwater aan de kook, voeg de smaakstoffen toe en laat infuseren.
  3. Maak de ananas schoon en snijd in kwarten. vacumeer deze en gaar deze 15 minuten sous vide op 100 graden.
  4. Kook voor de gel het kookvocht op met de agar.(let op Agar moet 3 minuten koken om te binden.) Laat afkoelen en draai op met staafmixer of keukenmachine en stop in een spuitzak.
  5. Mix voor de sorbet alle ingredienten. Verwarm tot alles is opgelost en draai tot mooi glad sorbetijs in de ijsmachine.
  6. Verkruimel de oreos tot crumble.
  7. Maak je zelf crumble

  8. meng de bloem suiker en cacao en voeg de (koude)boter in kleine stukjes toe.
  9. Maak met je handen kruimel en stort dit op bakpapier op een plaat.
  10. Bak in voorverwarmde oven op 22 min op 160 graden gaar.
  11. haal na 10 minuten even uit de oven en hark er met een garde door zodat de kruimel los komt.
Categorie

Geef een reactie