Ingrediënten:
Voor de creme:
- 750 gram mascarpone
- 100 gram suiker
- 150 gram slagroom
- 12 gram bladgelatine
Voor de ananas:
- 1/2 liter suikerwater, een deel water en een deel suiker mengen
- 1 stuks ananas
- 2 vanillestokjes
- 2 steranijs
Voor de gel van ananas:
- 3 dl liter kookvocht
- 3 gram agar
Voor de sorbet:
- 400 gram yoghurt
- 40 gram suiker
- 40 gram water
- 40 gram glucose
Als je in plaats van oreos zelf crumble wilt maken:
- 150 gram boter.
- 150 gram bloem.
- 150 gram suiker
- 20 gram cacao.
Stappen:
- Verwarm voor de creme de mascarpone met de room en de suiker, los er de gelatine in op.
en giet in de gewenste vormpjes. Vries kort aan en ontvorm. - Breng voor de ananas het suikerwater aan de kook, voeg de smaakstoffen toe en laat infuseren.
- Maak de ananas schoon en snijd in kwarten. vacumeer deze en gaar deze 15 minuten sous vide op 100 graden.
- Kook voor de gel het kookvocht op met de agar.(let op Agar moet 3 minuten koken om te binden.) Laat afkoelen en draai op met staafmixer of keukenmachine en stop in een spuitzak.
- Mix voor de sorbet alle ingredienten. Verwarm tot alles is opgelost en draai tot mooi glad sorbetijs in de ijsmachine.
- Verkruimel de oreos tot crumble.
- meng de bloem suiker en cacao en voeg de (koude)boter in kleine stukjes toe.
- Maak met je handen kruimel en stort dit op bakpapier op een plaat.
- Bak in voorverwarmde oven op 22 min op 160 graden gaar.
- haal na 10 minuten even uit de oven en hark er met een garde door zodat de kruimel los komt.
Maak je zelf crumble
Categorie