Ingrediënten:
- 2 wilde eendenborsten
- 500 g rode ui gesneden
- 2 el frambozenazijn
- 1 mango
- 1 tl chipotle peper
- 1 handsinaasappel
- 2 witlof stronken
- 1 fles bockbier (Grolsch Herfstbok)
Stappen:
-
- Laat in een bakpan iets olie heet worden en schroei hierin de eendenborst filets om en om aan tot een mooie goudbruine kleur ontstaat.
- Zout de eendenborsten en bestrooi ze met iets peper en laat de filets nagaren in een oven van 100 graden gedurende 4 minuten.
- Dek de filets af met aluminium folie en laat deze rusten tot het garneren.Zet de uien op in een hoge pan en bak ze gaar.
- Voeg de frambozenazijn toe met een drup water. Leg een deksel op de pan en stoof de uien op laag vuur gaar.
- Snijd de mango fijn en pureer de helft met een staafmixer. Meng met de stukjes mango.
- Pers de sinaasappel uit en meng het sap met de chipotle. Laat circa 2 minuten in het sap liggen. Meng het sap vervolgens met de mangochutney.
Maak het bord op naar eigen inzicht op. - Pluk de witlof bladeren los. Snijd de witlof ragfijn en bak deze in hete olie en blus deze af met een flinke scheut bockbier.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de witlof over de borden en maak het gerecht op naar eigen inzicht.
Categorie