Ingrediënten:
Biscuit:
- 7 eiwitten
- 240 gram suiker
- 200 gram amandelpoeder
- 40 gram bloem
Vulling:
- 250 gram aardbeien
- 2 blaadjes gelatine
- 600 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 3 takjes munt
- 150 gram pistachenoten
- 1 vanillestokje
Stappen:
- Biscuit
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Klop de eiwitten met 40 gram suiker luchtig.
- Meng het amandelpoeder met de rest van de suiker en de bloem en spatel door het eiwit.
- Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van circa 2 centimeter.
- Bak het biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
- Laat het biscuit afkoelen.
- Steek uit de plak biscuit 2 cirkels met de taartring van 20 centimeter doorsnede.
- Steek uit 1 van deze cirkels met de kleine steker nog een cirkel.
- Bekleed de taartring van 20 centimeter doorsnede met cellofaanfolie.
- Leg de biscuitcirkel, zonder kleine uitgestoken cirkel, op de bodem.
- Vulling
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer de aardbeien en zet de aardbeien met de platte kant tegen de rand van de taartring.
- Week de gelatine in koud water.
- Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit.
- Klop de slagroom met de suiker en vanillemerg stijf.
- Verwarm een pan en los de gelatine met aanhangend erin op.
- Meng door de slagroom en schep vervolgens in een spuitzak.
- Spuit de room goed rondom de aardbeien en over de bodem van de taart.
- Vul de rest van de taartvorm met aardbeien.
- Spuit bovenop nog een laag room en strijk glad af.
- Leg de andere biscuitcirkel op de taart.
- Bestrijk de bovenkant met room.
- Vul de opening met aardbeien en garneer de rand met pistache.
- Laat opstijven in de koeling.
- Bestuif met poedersuiker. Verwijder de taartring en cellofaanfolie.