Liefde voor koken

Gamba’s in knoflooksaus

Avatar foto
Recept van
30
Prep: 20 | | Porties 4

Ingrediënten:

• 24 gamba’s 16/20 ongepeld.
• 8 tenen knoflook in schijfjes van ongeveer 2 mm dik.
• 1 Spaanse peper in schijfjes gesneden.
• 1/3 kop olijf olie.
• Genoeg water om 1 cm in een pan te hebben.
• Naar smaak zout.
• Peterselie fijngehakt.
• Citroensap.
• Brood om erbij te serveren.

Stappen:

    1. Pel de gamba’s, laat het staartje eraan zitten en bewaar de karkassen.
    2. Zet ongeveer een cm water in een pan, voeg de karkassen en twee geperste teentjes knoflook toe, voeg zout toe naar smaak en kook de karkassen tot de helft in.
    3. Zeef door een fijne zeef en bewaar.
    4. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan, en fruit de knoflook en Spaanse peper zachtjes in de olie tot de knoflook lichtbruin begint te worden.
    5. Voeg de gamba’s toe, schep goed door, en zet het vuur wat hoger om de gamba’s goed aan te bakken.
    6. Als de gamba’s aangebakken zijn en een mooi kleurtje hebben kun je de bouillon toevoegen en het geheel nog een paar minuten laten sudderen.
    7. Opdienen in een plat schaaltje en nog wat citroensap over de gamba’s sprenkelen.
Categorie

Geef een reactie