Ingrediënten:
• 24 gamba’s 16/20 ongepeld.
• 8 tenen knoflook in schijfjes van ongeveer 2 mm dik.
• 1 Spaanse peper in schijfjes gesneden.
• 1/3 kop olijf olie.
• Genoeg water om 1 cm in een pan te hebben.
• Naar smaak zout.
• Peterselie fijngehakt.
• Citroensap.
• Brood om erbij te serveren.
Stappen:
- Pel de gamba’s, laat het staartje eraan zitten en bewaar de karkassen.
- Zet ongeveer een cm water in een pan, voeg de karkassen en twee geperste teentjes knoflook toe, voeg zout toe naar smaak en kook de karkassen tot de helft in.
- Zeef door een fijne zeef en bewaar.
- Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan, en fruit de knoflook en Spaanse peper zachtjes in de olie tot de knoflook lichtbruin begint te worden.
- Voeg de gamba’s toe, schep goed door, en zet het vuur wat hoger om de gamba’s goed aan te bakken.
- Als de gamba’s aangebakken zijn en een mooi kleurtje hebben kun je de bouillon toevoegen en het geheel nog een paar minuten laten sudderen.
- Opdienen in een plat schaaltje en nog wat citroensap over de gamba’s sprenkelen.
Categorie