Liefde voor koken

Gazpacho van Basilicum en Spinazie

Recept van
120
Prep: 15 | | Porties 8

Ingredienten

  • 5 Groene tomaten
  • 1 Bosje Thaise basilicum zonder takjes
  • 1 100 gr Baby spinazie zonder takjes
  • 1 Groene appel met schil
  • 1 Komkommer met schil
  • 1 Groene paprika
  • 1 Teen knoflook
  • 7 Ijsblokjes
  • Olijfolie
  • Limone olie
  • Tabasco
  • Zeekraal
  • Rode tomaat in kleine blokjes gesneden
  • Inktvisringen of gamba
  • Voor de opmaak gedroogde olijven, kleine stukjes broodcrumble

stappen

  1. Alles in grove stukken snijden en blenderen tot een gladde massa.
  2. Op smaak brengen met een beetje olijfolie en limone olie, zout en peper en een paar druppels tabasco.
  3. koel de gazpacho goed terug. Maak deze het liefst een dag van te voren zodat de smaken goed kunnen mengen
  4. Maak het bord op door in het midden wat rode tomaatblokjes te leggen met daarop wat zeekraal.
  5. Giet daaromheen de gazpacho, gebruik hiervoor een maatbeker.
  6. Maak het bord verder op met gedroogde olijven, broodcrumble en wat olijfolie en eventueel met wat inktvisringen of een gamba.

Geef een reactie