Liefde voor koken

Gepocheerde perzik met siroop zure room en perzik sorbetijs

Ingredienten

  • 2 Perziken
  • 300 ml Frambozen sap
  • 500 gr volle kwark
  • Vanille extract
  • Paar takjes citroen melisse
  • Handje gevriesdroogde frambozen

stappen

  1. Perziken onderdompelen in een pan met kokend water om de schil makkelijk te kunnen verwijderen.
  2. De perziken halveren en in een coulis van warme frambozensap doen.
  3. Deze zachtjes laten opwarmen totdat de perziken zacht en rood zijn.
  4. In de koelkast laten afkoelen.
  5. De citroenmelisse chiffonade snijden .
  6. De volle kwark goed mengen met vanille extract (proeven om het op smaak te brengen).
  7. Van het frambozensap ijs draaien.
  8. De gevriesdroogde frambozen klein slaan zodat er mooie brokjes ter versiering op het bord kunnen worden gestrooid.

Geef een reactie