Liefde voor koken

Gepocheerde pruimen in gember en citroengras

Ingrediënten

  • Pruimen in 4 partjes, pit eruit
  • Suiker
  • Witte wijn
  • Beetje water
  • Citroengras
  • Gemberstukken
  • Citroenschillen
  • Kumquats (in plakjes gesneden)
  • Boter
  • Physalis
  • Gesmolten chocolade
  • Suiker (voor garnering)
  • Witte chocolade korrels (voor garnering)
  • Dragon

Stappen

  1. Doe de pruimen in een pan met suiker, witte wijn, een beetje water, citroengras, gemberstukken en citroenschillen.
  2. Breng de pan met het mengsel aan de kook. Laat het heel kort koken en zet dan het gas uit. laat de pan staan.
  3. Snijd de kumquants in plakjes. Doe ze in een pan met boter en suiker. Zet het mengsel op maar laat het niet koken.
  4. Doop de phyalis in gesmolten chocolade en vervolgens in de suiker. Laat ze afkoelen.
  5. Serveer de pruimen, kumquats en physalis met witte chocolade korrels en dragonblaadjes.

Geef een reactie