Ingrediënten
Voor de Negroni:
- 2 rijpe roze grapefruits (gehalveerd en uitgehold)
- 100 ml gin
- 100 ml rode vermout
- 100 ml Campari
- IJsblokjes
Voor de Cranberrycompote:
- 150 g verse of diepvries cranberry’s
- 50 g kristalsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 kruidnagels
- 1 steranijs
- 75 ml vers geperst sinaasappelsap
- 1 tl geraspte sinaasappelschil
Stappen
Bereid de Cranberrycompote
- Doe de cranberry’s, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en sinaasappelsap in een steelpannetje.
- Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de cranberry’s openbarsten en een compote vormen.
- Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en roer door. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Haal de losse delen zoals kaneelstokje uit de compote.
- Snij de grapefruits doormidden en snij voorzichtig het vruchtvlees los met een mesje.
- Schep het vruchtvlees eruit en zorg dat de schil intact blijft. Dit wordt je ‘glas’.
- Zet de uitgeholde grapefruits in de koelkast/vriezer om ze goed te koelen.
- Draai de grapefruit fijn in een keukenmachine en haal het door de zeef.
- Meng in een shaker of mengglas de Gin, Rode Vermout, Campari en meng dit door het fruitsap.
- Draai het mengsel tot een sorbetijs in de ijsmachine.
- Vul de uitgeholde grapefruits met compote en leg er een cannelle ijs op.
- De ijsblokjes kun je gebruiken om de grapefruitvorm mooi op het bord te plaatsen.
- Serveer.
Categorie