Liefde voor koken

Grapefruit Negroni met Cranberry Compote

Avatar foto
Recept van
140
Prep: 20 | Kook 120 | Porties 4

Ingrediënten

Voor de Negroni:

  • 2 rijpe roze grapefruits (gehalveerd en uitgehold)
  • 100 ml gin
  • 100 ml rode vermout
  • 100 ml Campari
  • IJsblokjes

Voor de Cranberrycompote:

  • 150 g verse of diepvries cranberry’s
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • 75 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil

Stappen

Bereid de Cranberrycompote

  1. Doe de cranberry’s, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs en sinaasappelsap in een steelpannetje.
  2. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen, totdat de cranberry’s openbarsten en een compote vormen.
  3. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en roer door. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Haal de losse delen zoals kaneelstokje uit de compote.
  5. Snij de grapefruits doormidden en snij voorzichtig het vruchtvlees los met een mesje.
  6. Schep het vruchtvlees eruit en zorg dat de schil intact blijft. Dit wordt je ‘glas’.
  7. Zet de uitgeholde grapefruits in de koelkast/vriezer om ze goed te koelen.
  8. Draai de grapefruit fijn in een keukenmachine en haal het door de zeef.
  9. Meng in een shaker of mengglas de Gin, Rode Vermout, Campari en meng dit door het fruitsap.
  10. Draai het mengsel tot een sorbetijs in de ijsmachine.
  11. Vul de uitgeholde grapefruits met compote en leg er een cannelle ijs op.
  12. De ijsblokjes kun je gebruiken om de grapefruitvorm mooi op het bord te plaatsen.
  13. Serveer.

Geef een reactie