Ingrediënten:
- 100 gram romanesco
- 100 gram paarse bloemkool
- 100 gram pied de moutons
- 1 gesneden bosui
- sojasaus
Voor de gemberolie:
- 100 gram gember
- 2 dl zonnebloemolie
Voor het hertekalf:
- 500 gram hertekalf
- 1 el kardemom
- 1 el jeneverbes
- 2 el gemberolie
Voor de mole:
- 2 el chiliflakes
- 2 el 4 seizoenenpeper
- 50 gram gesneden ui
- 1 el gesneden rode peper
- 2 kruidnagels
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl foelie
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 150 gram wildfond
- 1 tl oregano gehakt
- 1 tl tijm
- 60 bram bittere chocolade
- sap van 1 limoen
- 2 el ganzenvet
Stappen:
voor de gemberolie
- Doe de gember bij de olie en laat trekken op laag pitjegedurende 2 uur. Passeer
door een zeef.
Voor de hertekalf
- Vacummeer het hertekalf met de ingredienten en laat in sousvidebad van 48
graden garen gedurende 50 minuten.
- Koel meteen terug en braad voor doorgeven kort aan.
Voor de mole:
- Zweet de specerijen mer de groenten in ganzenvet
Blus met de fond en reduceer. - Meng de chocolade erdoor en het limoensap en houd apart.
Verder:
- Blancheer de paarse bloemkool, romanesco en de bosu.
- Bak de pied de moutons even kort aan en voeg de groentjes kort toe.
- Stoof kort door wat gemberolie en soja toe te voegen en serveer.