Liefde voor koken

Hollandse asperges met gepocheerd ei en Hollandaise saus

Ingredienten

  • Eieren
  • Azijn
  • Zout
  • Asperges

stappen

  1. Ei pocheren door water met azijn en zout (veel) te koken.
  2. Maak een draaikolk in het water en doe het ei met de hele dooier erin.
  3. 2 minuten wachten en niks in de pan doen.
  4. Smoor de lamsoor in olie en peper.
  5. Maak peterselie olie door een bosje peterselie 30 seconden te blancheren en draai deze vervolgens op met ongeveer 1 dl olie.
  6. Schil de asperges en zet deze in koud water op ,et wat zout.
  7. dek de bovenaknt af met folie. Als deze bol gaat staan dan kan het vuur uit en laar de asperges doorgaren totdat ze ze nodig hebt..
  8. Bord opmaken en overgieten met hollandaisesaus (apart recept) en serveren.

Geef een reactie