Liefde voor koken

Iberico secreto

Avatar foto
Recept van
3 uur
| Porties 4

Ingrediënten Secreto Iberico

  • 700 gr Iberico Secreto
  • 4 el rub Lemon twist
  • Versgemalen peper
  • Fleur de Sel

Ingrediënten Chimmichurri

  • 2 zoete uien
  • 1/4 gekonfijte citroen
  • 1/2 jalapenopeper
  • 1/4 bosje verse oregano
  • 1/4 bosje verse koriander
  • Sap en rasp van 1/2 limoen
  • Flinke scheut olijfolie
  • Scheutje rode wijn azijn
  • Peper en zout

Stappen

  1. Bereid de BBQ voor met een directe zone van ongeveer 170 graden.
  2. Pof de zoete ui ongeveer 35 minuten op de BBQ, zodat ze mooi zacht worden.
  3. Pel voor de chimichurri de gepofte zoete uien en doe ze samen met de grof gehakte verse kruiden, een flinke scheut olijfolie, de peper en de gekonfijte citroen in de keukenmachine.
  4. Draai tot een grof mengsel, (dus niet te lang!) en verfris met de limoensap, en rasp en azijn. Kruid eventueel nog met zout en peper.
  5. Bestrooi de Secreto met de rub en wrijf de kruiden goed in het vlees.
  6. Leg het vlees op het rooster en bak in ongeveer 15 min tot het vlees net gaar is.
  7. Draai geregeld het vlees om zodat het niet verbrand.
  8. Snij het vlees in reepjes bij opdienen.
  9. Opdienen met groente, aardappels en chimichurri

Geef een reactie