Liefde voor koken

Sous vide Kabeljauw op een bedje van doperwtenpuree

Avatar foto
Recept van
60
Prep: 30 | | Porties 4

Ingrediënten:

Voor de Kabeljauw:
• 500 gram kabeljauw
• 2 tl knoflookpoeder
• peper en zout
• klontje roomboter

Voor de doperwtenpuree
• 200 gram doperwten
• 200 ml water
• 1/2 blokje groentenbouillon
• 1 tl knoflookpoeder
• 80 gram sjalotjes in ringen
• 1 pakje spekblokjes

Stappen:

Sous vide garen kabeljauw:

    1. Bestrooi de vis met de specerijen.
    2. Doe een klontje boter in een sous vide zak en doe de vis erbij.
    3. Vaccumeer de vis.
    4. Maak een waterbad op 50 graden celcius.
    5. Doe het zakje vis in het water wanneer de juiste temperatuur is bereikt.
    6. Laat het 30 minuten in het water garen.

Doperwtenpuree

    1. Bak de spekjes in een pan knapperig en zet weg.
    2. Voeg 200 ml water, 1/2 blokje bouillon, 1tl knoflookpoeder en 1 sjalotje samen en klok dit voor ongeveer 7 minuten tot het gaar is.
    3. Puree met staafmixer en voeg spekjes toe.
    4. Serveer met aardappelpuree en worteltjes.

 

Geef een reactie