Ingrediënten:
Voor de Kabeljauw:
• 500 gram kabeljauw
• 2 tl knoflookpoeder
• peper en zout
• klontje roomboter
Voor de doperwtenpuree
• 200 gram doperwten
• 200 ml water
• 1/2 blokje groentenbouillon
• 1 tl knoflookpoeder
• 80 gram sjalotjes in ringen
• 1 pakje spekblokjes
Stappen:
Sous vide garen kabeljauw:
- Bestrooi de vis met de specerijen.
- Doe een klontje boter in een sous vide zak en doe de vis erbij.
- Vaccumeer de vis.
- Maak een waterbad op 50 graden celcius.
- Doe het zakje vis in het water wanneer de juiste temperatuur is bereikt.
- Laat het 30 minuten in het water garen.
Doperwtenpuree
- Bak de spekjes in een pan knapperig en zet weg.
- Voeg 200 ml water, 1/2 blokje bouillon, 1tl knoflookpoeder en 1 sjalotje samen en klok dit voor ongeveer 7 minuten tot het gaar is.
- Puree met staafmixer en voeg spekjes toe.
- Serveer met aardappelpuree en worteltjes.
Categorie