Ingrediënten:
Voor de kabeljauw-rillette:
- 400 gram kabeljauwfilet
- Creme fraîche
- Yuzu-mayonaise(zie onder)
- Peper
- Zout
- Kervel
- Sushi-azijn
Voor de yuzu-mayonaise:
- 2 eidooiers
- 1 tl mosterd
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 tl yuzusap
- 2,5 dl zonnebloemolie
Voor de quinoa:
- 100 gram tapioca korrels
- 3 dl wortelsap
Voor de Sushi-azijn gel:
- 1 dl sushi-azijn
- 1 dl zoetzuur
- 4 gram agar agar
En verder:
- 1/4 winterwortel
- 1/4 gele wortel
- 1/4 paarse oerwortel
- 1 dl zoetzuur
Stappen:
- Kabeljauw-rillette
- Gaar de kabeljauw in de oven op ongeveer 100 graden in ongeveer 20 minuten gaar.
- Trek de vis uit elkaar en meng met de crème fraîche, mayonaise, gemarineerde citroen, zout en peper.
- Afdekken en laten afkoelen in de koelkast.
- Verdeel het mengsel door middel van een ring op de borden.
- Voor de yuzu-mayonaise:
- Meng de eidooiers met de mosterdazijn,yuzu-sap en staaf of blender.
- Schenk geleidelijk nu de olie in een dun straaltje erbij terwijl de staafmixer of blender draait zodat de mayonaise gaat binden.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Tapioca
- Gaar de tapioca volgens verpakking en tot ze transparant zijn.
- Spoel koud en leg in wortelsap en zet weg tot gebruik.
- Wortels
- Snijd schuin weg en in dunne plakken.
- Overgiet met zoetzuur en zet weg tot gebruik.
- Bewerk de paarse wortel als laatste en gebruik hiervoor een handschoen. Deze wortel geeft erg veel kleur af en besmet andere ingrediënten met deze kleur.
- Sushi-azijngel
- verhit de sushi-azijn, zoetzuur en voeg 4 gram agar agar toe.
- laat dit mengsel 3 minuten al roerend koken, anders bindt de agar agar niet.
- Stort uit op een plaat en laat afkoelen
- blender de gestolde gel en doe in een spuitzak.
- gebruik de gel bij de opmaak van het bord.
Categorie