Ingrediënten
- 250 gr Gegaarde kalfswang
- 250 gr Vastkokende aardappel
- 3 Eetlepels piccalilly
- 1/2 Flespompoen
- 6 Eetlepels citrusdressing
- 2 Eetlepels crispy granen crumble
- 8 Chipotle-uitjes
- 80 gr Aioli limone
- Enkele takjes landcress
- 1/4 Bosje fijngesneden bieslook
- Flowersprinkles
- Demi glace (100 cc per wang)
Stappen
-
Kalfswang
- Ontvlies de kalfswang door overtollig vet en vliezen eraf te snijden.
- De kalfswangen een uur in koud water spoelen.
- Braad de wangen in geklaarde boter aan.
- Doe de kalfswang in een souvide zak. Voeg daar per wang 100 cc demie glace en wat zout en peper bij.
- Laat de wangen 16 uur op 76 graden sousvide gaar worden.
Als je de kalfswang niet gegaard hebt gekocht volg dan onderstaande stappen.
- Schil de aardappels en snijd fijn brunoise. Blanceer in gezouten water tot het net gaar is.
- Giet af, laat zeer goed uitlekken en laat verder uitwasemen op een doek.
- Meng de afgekoelde aardappel met de picalilly en breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Steek met behulp van een parisienneboor 8 grote en16 kleine bolletjes uit de pompoen. Blanceer de verschillende maten afzonderlijk van elkaar in gezouten water. Spoel koud, laat uitlekken en marineer met 3 eetlepels citrusdressing.
- Snijd 4 porties van de aklfswang en warm zachtjes op in de eigen jus die in de vacuumzak zit.
- Dresseer de aardappelsalade in een steker en elg er de kalfswang op..
- Top met de crumble, de aioli en de fijngesneden bieslook.
- Schep er de pompoen omheen. leg de uienringen bij de pompoen.
- Garneer de de landcress, de flowersprinkles en wat citroendressing.
Overige stappen
Categorie