Ingrediënten:
Voor de Kip
- panko
- bloem
- eiwit
- 8 drumstick s van goede kip
- 1 blik ganzenvet om te confijten
- 2 tak tijm
- 2 laurierblad
- 4 tenen knoflook
Voor de erwtencreme
- 300 gram verse of diepvries doperwten
- kippenbouillon
- peper
- zout
Voor de paddestoelduxelles
- 400 gram grotchampignons
- 2 teentjes knoflook
- ¼ bosje peterselie
- 2 sjalotten
Voor de zilverui
- Zilveruitjes (vers, niet in het zuur!)
- water
- azijn
Stappen:
Kip
-
- Snijd het onderste vlees van de drumstick los en duw het bot naar boven.
- Leg de drumsticks met nu het kale bot aan de ene kant en het vlees aan de andere kant in
een vaccuumzak en vul met het ganzenvet, de tijm, laurierblaadjes en de tenen knoflook en
wat zout en peper. - Vacuummeer en konfijt op 70 graden gedurende 1 uur de bouten tot gaar en mals.
- Laat afkoelen en paneer a l’anglaise: (bloem/eiwit/paneermeel)
- Frituur op het laatste moment goudbruin en serveer meteen.
Erwtencreme
-
- Gaar de erwten en blender ze glad met wat kippenbouillon en wrijf door een zeef.
Zilverui cremé
-
- kook de zilverui gaar in water en azijn.
- Blender glad met wat van het kookvocht en wrijf door een zeef.
- Breng op smaak.
Duxelles
-
- Hak de champignons fijn.
- Zet de champignons aan met de knoflook in wat olie.
- Laat al het vocht verdampen.
- Voeg de peterselie toe en breng op smaak.
Categorie