Ingrediënten:
• 75 gram geschaafde kokos of kokosrasp
• 150 ml melk
• 70 gram kristalsuiker
• 200 ml kokosmelk
• 200 ml slagroom
• 2 el kokoslikeur (bijvoorbeeld Malibu)
• 1 eetlepel rasp van limoen
Stappen:
- Verwarm de oven voor op 175 C. Spreid de kokosrasp daarop uit en rooster het in de oven tot het lichtbruin is. Even opletten want het gaat heel snel. Vijf minuten is soms al teveel. Even bijblijven dus.
- Doe de melk samen met de geroosterde kokosrasp in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Zet het vuur uit, doe de deksel op de pan en laat dit een half uur staan.
- Meng de kokosmelk (even goed schudden voor je het blikje openmaakt), de suiker en de slagroom in een andere kom met de kokoslikeur en de limoenrasp en roer dit goed door.
- Als je geen stukjes kokos in je ijs wilt zeef je het melk/kokosmengsel eerst. Maakt het je niet uit dan doe je het bij je slagroom mengsel en roert dit goed door.
- Het is wel goed om de stukjes kokos met een blender klein te maken. Je kunt ook gemalen kokos gebruiken.
- Zet in een kom in de koelkast tot het goed koud is geworden.
- Doe het mengsel in de ijsmachine en laat de machine draaien tot het ijs klaar is.
- Schep het vervolgens in een kom en zet deze in de vriezer.
Zelfgemaakt ijs wordt in de vriezer altijd veel harder als commercieel ijs. Haal het dus ruim van tevoren uit de vriezer als je het wilt gaan eten!
Uit het boek Ijspret van Linda Lomelino
Categorie