Liefde voor koken

Kruimel pudding vlaai

Recept van
60
Prep: 40 | Kook 20 | Porties 8

Ingrediënten gistdeeg:

• 250 gr bloem
• 15 gr verse gist
• 1/2 dl melk
• 1 ei
• 75 gr roomboter
• 25 gr witte basterdsuiker
• zout

  1. De gist met een klein gedeelte van de melk aanmaken, de melk moet wel lauw zijn.
  2. Van de bloem, margarine, suiker, aangemaakte gist en lauwe melk een deeg kneden.
  3. Het deeg goed doorkneden en met een doek afgedekt op een warme plek laten rijzen.
  4. Wanneer het goed gerezen is, het deeg opnieuw doorkneden.
  5. De tafel en de deegrol met bloem bestuiven en het deeg uitrollen.
  6. De plaat inboteren en het deeg erin doen.
  7. Het deeg moet aan alle kanten goed tegen de rand van de plaat opgezet zijn.
  8. De rand van de plaat afrollen en de vlaai nogmaals op een warme plek laten rijzen en hier en daar met een vork inprikken.
  9. Daarna de vlaai vullen en afbakken.

Ingrediënten Kruimel pudding:

Voor de pudding
• 4 dl melk
• 36 gr custard
• 40 gr suiker

Voor het kruimeldeeg
• 150 gr koude roomboter
• 200 gr bloem
• 150 gr suiker

Stappen

    1. Maak met een klein gedeelte van de melk de custard en de suiker aan en breng de rest aan de kook.
    2. Giet de custard al roerende in de kokende melk en laat dit nog even doorkoken.
    3. laat de pudding al roerende afkoelen. let op dat er geen velletje opkomt.
    4. Snijd de koude boter met de bloem en de suiker in een diepe kom klein.
    5. Kneed daarna met een koude hand dit deeg fijn tot het vrij los aan elkaar hangt.
    6. Doe de pudding op de vlaaibodem en dan de kruimelen er over heen.
    7. Bak de vlaai in een oven van 200 gr in 20 minuten.

 

Categorie

Geef een reactie