Ingrediënten:
Voor de racks:
- 2 ribbetjes p/p
- 4 witte boterhammen
- ½ bosje bladpeterselie
- ½ bosje salie
- 6 takjes tijm
- 120 gram zachte boter
- 1 tl mosterd
-
Garnituur:
- 4 asperges per persoon
- 1 el boter op een liter vocht
- 50 gram suiker op een liter vocht
- 20 gram zout op een liter vocht
- 100 gram krielen
- ½ bosje bladpeterselie
- ½ bosje kervel
- 2 hardgekookte eieren
- 1/2 dl geklaarde boter
Stappen:
- Lamsrack
- Verwarm oven voor op 200 graden
- Snijd de korsten van de boterhammen en hak de boterhammen fijn in een keukenmachine.
- Pluk de blaadjes van de verse kruiden.
- Voeg bij het broodkruim en hak fijn.
- Voeg de boter nu toe.
- Meng zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout.
- Rol het tussen twee vellen bakpapier tot een rechthoek van het formaat van de lamsracks.
- Braad het vlees mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.
- Haal uit de pan en smeer in met mosterd. Laat iets afkoelen.
- Trek het bovenste vel van de kruidenkorst en leg de korst op de racks.
- Druk aan en verwijder het laatste vel bakpapier.
- Zet het vlees weer in de oven ditmaal oven 150 graden ongeveer ½ uur voor doorgeven van je gerecht.Ongeveer 20 minuten tot kerntemperatuur van 53 graden is bereikt en nog zeker 5 minuten voor rusten.
- Asperges
- Schil de asperges dubbel en snijd circa 2 centimeter van de uiteinden af. Dit gebruiken we samen met de schillen om pocheervocht te maken.
- Doe de schillen in een pan met suiker zout en boter en breng aan de kook.
- Zodra het kookt kunnen de asperges erin of giet je vocht op de asperges tot ze onder staan.
- Dek af met een vochtige keukendoek en gaar de asperges in ongeveer 15-20 minuten.
Categorie