Liefde voor koken

Lamsrack/Asperges/pommes Persillees

Ingrediënten:

Voor de racks:

  • 2 ribbetjes p/p
  • 4 witte boterhammen
  • ½ bosje bladpeterselie
  • ½ bosje salie
  • 6 takjes tijm
  • 120 gram zachte boter
  • 1 tl mosterd
    Garnituur:

  • 4 asperges per persoon
  • 1 el boter op een liter vocht
  • 50 gram suiker op een liter vocht
  • 20 gram zout op een liter vocht
  • 100 gram krielen
  • ½ bosje bladpeterselie
  • ½ bosje kervel
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1/2 dl geklaarde boter

Stappen:

    Lamsrack

  1. Verwarm oven voor op 200 graden
  2. Snijd de korsten van de boterhammen en hak de boterhammen fijn in een keukenmachine.
  3. Pluk de blaadjes van de verse kruiden.
  4. Voeg bij het broodkruim en hak fijn.
  5. Voeg de boter nu toe.
  6. Meng zorgvuldig en breng op smaak met peper en zout.
  7. Rol het tussen twee vellen bakpapier tot een rechthoek van het formaat van de lamsracks.
  8. Braad het vlees mooi goudbruin in ongeveer 10 minuten.
  9. Haal uit de pan en smeer in met mosterd. Laat iets afkoelen.
  10. Trek het bovenste vel van de kruidenkorst en leg de korst op de racks.
  11. Druk aan en verwijder het laatste vel bakpapier.
  12. Zet het vlees weer in de oven ditmaal oven 150 graden ongeveer ½ uur voor doorgeven van je gerecht.Ongeveer 20 minuten tot kerntemperatuur van 53 graden is bereikt en nog zeker 5 minuten voor rusten.
    Asperges

  1. Schil de asperges dubbel en snijd circa 2 centimeter van de uiteinden af. Dit gebruiken we samen met de schillen om pocheervocht te maken.
  2. Doe de schillen in een pan met suiker zout en boter en breng aan de kook.
  3. Zodra het kookt kunnen de asperges erin of giet je vocht op de asperges tot ze onder staan.
  4. Dek af met een vochtige keukendoek en gaar de asperges in ongeveer 15-20 minuten.

Geef een reactie