Liefde voor koken

Lardy cake met Butterscotchsaus

Avatar foto
Recept van
| Porties 5

Ingrediënten:

• 125 Milliliter Appelsap (vulling)
• 63 Gram Bruine suiker (vulling)
• 1 Eetlepel(s) Cognac (vulling)
• 125 Gram Gekonfijte citrusschillen (vulling)
• 157 Gram Krenten (vulling)
• 288 Gram Bloem (deeg)
• 3 Theelepel(s) Gedroogd gist (deeg)
• 175 Milliliter Lauw water (deeg)
• 7 Gram Zout (deeg)
• 25 Gram Boter (saus)
• 75 Milliliter Golden syrup (saus)
• 1 Stuk(s) Klein snufje zout (saus)
• 88 Gram Rietsuiker (saus)
• 88 Milliliter Volle room (saus)

Stappen:

Brooddeeg:

    1. Voeg het water en de bloem in een mengkom van een keukenmachine met een platte menghaak en meng ze 3 minuten op een lage snelheid.
    2. Bedek de kom met een theedoek en laat het mengsel 30 min rusten.
    3. Voeg de gist, reuzel en het zout toe en meng dit 8 minuten op lage snelheid. Haal het deeg eruit.
    4. Bedek het deeg met een ingevette huishoudfolie en laat het ander half uur rijzen bij kamer temp.

Vulling:

    1. Doe de gekonfijte citrusschil, krenten, cognac en het appelsap in een pan en zet de pan op het vuur half vermogen.
    2. Haal de pan van het vuur als het vocht bijna helemaal verdampt is.
    3. Klop met een keukenmachine en een platte menghaak de suiker, reuzel en golden syrup op matig snelheid luchtig en romig.
    4. Zet de keukenmachine nu op een lage stand en voeg het afgekoelde krenten mengsel toe. Meng de krenten en schillen er 2 minuten goed door.

2e deel deeg:

    1. Sla de lucht uit het gerezen deeg en rol het op een licht bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 50x 30 centimeter.
    2. Verdeel het krentenmengsel over het deeg en houd bovenaan een rand van 2 centimeter onbedekt.
    3. Rol het deeg van onder naar boven in een strakke cilinder, plaats het op een met vet vrij papier bedekte bakplaat en laat het 30 minuten rusten op een warme plek.
    4. Bak op 180 30-35 minuten en lak in met reuzel elke 10 minuten.

Saus:

    1. Plaats een pan met de ingrediënten op het vuur en breng aan de kook.
    2. Klop de saus tot hij 120 graden is, Haal dan van het vuur.
Categorie

Geef een reactie