Liefde voor koken

Naan brood

Recept van
90
Prep: 60 | Kook 30 | Porties 4

Ingrediënten:

• 3,5 dl warm water
• 7 gram bakkersgist
• 2 theelepels suiker
• 500 gram witte bloem
• 2 theelepels zout
• 8 el ghee (of geklaarde boter)
• 4 eetlepels yoghurt
• 4 theelepels karwijzaad

Stappen:

  1. Los de gist samen met de suiker op in het warme water.
  2. Dek af en laat ongeveer 10 minuten op een warme plek staan.
  3. De bloem en het zout samenvoegen in een grote kom.
  4. Voeg het gistmengsel samen met de helft van de ghee en de yoghurt toe.
  5. Meng alles tot een zacht deeg en kneed het ongeveer 5 minuten.
  6. Leg het deeg in een kom, dek het af en laat 30 minuten op een
    warme plek rijzen.
  7. Kneed het deeg nogmaals 5 minuten door.
  8. Verdeel het deeg in gelijke porties en rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  9. Verhit een koekenpan.
  10. Bestrijk het deeg met de overgebleven ghee en strooi er wat karwijzaad over.
  11. Bak de broodjes in de hete pan, ongeveer twee minuten per zijde.

Geef een reactie