Ingrediënten:
• 3,5 dl warm water
• 7 gram bakkersgist
• 2 theelepels suiker
• 500 gram witte bloem
• 2 theelepels zout
• 8 el ghee (of geklaarde boter)
• 4 eetlepels yoghurt
• 4 theelepels karwijzaad
Stappen:
- Los de gist samen met de suiker op in het warme water.
- Dek af en laat ongeveer 10 minuten op een warme plek staan.
- De bloem en het zout samenvoegen in een grote kom.
- Voeg het gistmengsel samen met de helft van de ghee en de yoghurt toe.
- Meng alles tot een zacht deeg en kneed het ongeveer 5 minuten.
- Leg het deeg in een kom, dek het af en laat 30 minuten op een
warme plek rijzen. - Kneed het deeg nogmaals 5 minuten door.
- Verdeel het deeg in gelijke porties en rol het uit tot een dikte van ongeveer 1 cm.
- Verhit een koekenpan.
- Bestrijk het deeg met de overgebleven ghee en strooi er wat karwijzaad over.
- Bak de broodjes in de hete pan, ongeveer twee minuten per zijde.