Liefde voor koken

Namelaka

Avatar foto
Recept van
1 nacht
| Porties 6

Ingrediënten Namelaka

  • 200 ml volle melk
  • 4 Laurierblaadjes
  • 3 Blaadjes gelatine
  • 330 gr witte chocolade (of 400gr pure i.v.m. cacaobotergehalte), in stukjes
  • 400 ml slagroom

Ingrediënten zwarte-theekruimels

  • 140 gr kristalsuiker
  • 35 gr witte bastardsuiker
  • 125 gr bloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 3 gr zout
  • De inhoud van 3 theezakjes Lapsang Souchong – of Earl Grey- thee
  • Ca, 4 eetlepels koolzaad- of andere lichte olie
  • 1 eetlepel vanille extract

Stappen Zwarte-theekruimels

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de suikers, bloem, bakpoeder, zout en thee in een kom.
  3. Voeg het vanille extract en zoveel olie toe dat er na het kneden geen droge stukjes meer te zien zijn als je het deeg samenknijpt.
  4. Knijp het deeg in rommelige brokjes van max. 1 cm. en verdeel over de bakplaat.
  5. Bak ze in het midden van de oven tot ze goudbruin en hard zijn (ongeveer 20 minuten).
  6. Laat ze afkoelen, ze zullen dan harder worden. Bewaar in luchtdichte doos.
  7. Bestrooi over de Namelaka

Stappen Namelaka

  1. Giet de melk in een pannetje en breng tegen de kook aan. Voeg de laurier toe en laat 30 minuten op laag vuur trekken.
  2. Week de gelatine in een kom koud water.
  3. Giet de chocolade stukjes in een andere kom. Knijp de gelatine uit en voeg aan de chocolade toe.
  4. Giet de hete melk door een zeef erop en laat enkele minuten staan zodat de chocolade en de gelatine smelten.
  5. Roer dan rustig (geen luchtbellen) door tot een egale witte saus.
  6. Roer nu de slagroom erdoor.
  7. Dek de kom af en laat minimaal 6 uur tot hele nacht in de koelkast om op te stijven.
Categorie

Geef een reactie