Ingrediënten Namelaka
- 200 ml volle melk
- 4 Laurierblaadjes
- 3 Blaadjes gelatine
- 330 gr witte chocolade (of 400gr pure i.v.m. cacaobotergehalte), in stukjes
- 400 ml slagroom
Ingrediënten zwarte-theekruimels
- 140 gr kristalsuiker
- 35 gr witte bastardsuiker
- 125 gr bloem
- 3 gr bakpoeder
- 3 gr zout
- De inhoud van 3 theezakjes Lapsang Souchong – of Earl Grey- thee
- Ca, 4 eetlepels koolzaad- of andere lichte olie
- 1 eetlepel vanille extract
Stappen Zwarte-theekruimels
- Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Meng de suikers, bloem, bakpoeder, zout en thee in een kom.
- Voeg het vanille extract en zoveel olie toe dat er na het kneden geen droge stukjes meer te zien zijn als je het deeg samenknijpt.
- Knijp het deeg in rommelige brokjes van max. 1 cm. en verdeel over de bakplaat.
- Bak ze in het midden van de oven tot ze goudbruin en hard zijn (ongeveer 20 minuten).
- Laat ze afkoelen, ze zullen dan harder worden. Bewaar in luchtdichte doos.
- Bestrooi over de Namelaka
Stappen Namelaka
- Giet de melk in een pannetje en breng tegen de kook aan. Voeg de laurier toe en laat 30 minuten op laag vuur trekken.
- Week de gelatine in een kom koud water.
- Giet de chocolade stukjes in een andere kom. Knijp de gelatine uit en voeg aan de chocolade toe.
- Giet de hete melk door een zeef erop en laat enkele minuten staan zodat de chocolade en de gelatine smelten.
- Roer dan rustig (geen luchtbellen) door tot een egale witte saus.
- Roer nu de slagroom erdoor.
- Dek de kom af en laat minimaal 6 uur tot hele nacht in de koelkast om op te stijven.
Categorie