Liefde voor koken

Panna Cotta van bloemkool met gedroogde Parma ham

Recept van
30
Prep: 30 | Kook 30 | Porties 8

Ingrediënten:

  • 2 plakken gedroogde parmaham
  • 250 gr bloemkoolroosjes
  • ½ el bonenkruid of salie, fijngehakt
  • 1 l melk
  • Zeezout
  • 2,5 dl room
  • Peper en zout
  • 1,5 blaadje gelatine
  • 0,5 dl koud water

Stappen:

  1. Kook de bloemkool en de kruiden in de melk met een snufje zout en giet af.
  2. Pureer en meng met de room.
  3. Druk door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
  4. Week de gelatine in het koude water en verwarm het water totdat de gelatine oplost.
  5. Meng door het bloemkoolmengsel.
  6. Vul plastic vormpjes of glazen met het mengsel.
  7. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  8. Stort de panna cotta op borden of serveer in de glazen met de gedroogde parmaham er bovenop.
Categorie

Geef een reactie