Ingredienten
- 1/2 liter melk
- 1/2 liter room
- 250 gr Epoisses
- 1 gr Agar Agar
- Peren
- Suiker
- Witte wijn
- Steranijs
- Pecan noten
- Honey Cresse
- 1 Blikje gecondenseerde melk
- 60 Gr ongezouten roomboter
- 4 Eetlepels donkere basterdsuiker
- Vormpjes
Stappen
- Melk en room aan de kook brengen.
- De epoisses toevoegen en even laten meekoken.
- Met de staafmixer gladmixen.
- 1 gram agar Agar per 110 ml vloeistof toevoegen en 3 minuten laten doorkoken.
- In vormpjes storten en laten opstijven.
- Ondertussen de peren schillen en deze met de witte wijn en steranijs gaar koken.
- Caramel maken door boter te smelten en daarna de suiker toe te voegen.
- voeg dan de gecondenseerde melk toe en roer met een garde tot het een egale kleur heeft.
- Blijf roeren tot tot het dikker wordt
- Voeg nu de pecannoten toe en crunch het geheel tot nogatine
- Bij de opmaak kun je dan wat cresse toevoegen.
Categorie