Liefde voor koken

Panna Cotta van epoisses met compote van peer en steranijs

Ingredienten

  • 1/2 liter melk
  • 1/2 liter room
  • 250 gr Epoisses
  • 1 gr Agar Agar
  • Peren
  • Suiker
  • Witte wijn
  • Steranijs
  • Pecan noten
  • Honey Cresse
  • 1 Blikje gecondenseerde melk
  • 60 Gr ongezouten roomboter
  • 4 Eetlepels donkere basterdsuiker
  • Vormpjes

Stappen

  1. Melk en room aan de kook brengen.
  2. De epoisses toevoegen en even laten meekoken.
  3. Met de staafmixer gladmixen.
  4. 1 gram agar Agar per 110 ml vloeistof toevoegen en 3 minuten laten doorkoken.
  5. In vormpjes storten en laten opstijven.
  6. Ondertussen de peren schillen en deze met de witte wijn en steranijs gaar koken.
  7. Caramel maken door boter te smelten en daarna de suiker toe te voegen.
  8. voeg dan de gecondenseerde melk toe en roer met een garde tot het een egale kleur heeft.
  9. Blijf roeren tot tot het dikker wordt
  10. Voeg nu de pecannoten toe en crunch het geheel tot nogatine
  11. Bij de opmaak kun je dan wat cresse toevoegen.

Geef een reactie