Liefde voor koken

Pastinaak soep/peterseliewortel

Ingrediënten:

  • 400 g wortelpeterselie
  • 1 dikke prei of 2 kleine, gewassen en dungesneden
  • 1 knoflookteentje
  • Scheutje olijfolie
  • 3 dl groentebouillon
  • Enkele kleingesneden aardappelen
  • Peper & zout
  • Citroenolijfolie

Stappen:

  1. Borstel de wortelpeterselie schoon, meestal is schillen niet nodig.
  2. Snijd hem in stukjes.
  3. Was de preien, verwijder de wortelschijfjes en snij de preien fijn.
  4. Fruit de prei met de knoflook in een beetje olie.
  5. Bak de wortelpeterselie een paar minuten mee.
  6. Voeg de bouillon en wat water toe, doe de aardappelen erbij en breng dit aan de kook.
  7. Laat de groenten in circa 20 minuten gaar koken.
  8. Pureer de soep en maak hem op smaak met zout en peper. Voeg iets citroensap toe voor wat frisheid.
  9. Serveer met creme fraiche en gefrituurd mosterdzaad.
Categorie

Geef een reactie