Ingrediënten:
- 400 g wortelpeterselie
- 1 dikke prei of 2 kleine, gewassen en dungesneden
- 1 knoflookteentje
- Scheutje olijfolie
- 3 dl groentebouillon
- Enkele kleingesneden aardappelen
- Peper & zout
- Citroenolijfolie
Stappen:
- Borstel de wortelpeterselie schoon, meestal is schillen niet nodig.
- Snijd hem in stukjes.
- Was de preien, verwijder de wortelschijfjes en snij de preien fijn.
- Fruit de prei met de knoflook in een beetje olie.
- Bak de wortelpeterselie een paar minuten mee.
- Voeg de bouillon en wat water toe, doe de aardappelen erbij en breng dit aan de kook.
- Laat de groenten in circa 20 minuten gaar koken.
- Pureer de soep en maak hem op smaak met zout en peper. Voeg iets citroensap toe voor wat frisheid.
- Serveer met creme fraiche en gefrituurd mosterdzaad.
Categorie